Orbán Viktor: én tudom jól

InfoRádió
2017. október 9. 18:28
Megkérdezték a miniszterelnököt arról, hogy a Fidesz uniós biztosa pénteken azt mondta, az Európai Bizottság munkatervében nem szerepel a Soros-terv.

"Én tudom jól. Az Európai Bizottság a Soros-tervet hajtja végre. Azaz Navracsics Tibor téved"- nyilatkozta az ATV-nek Orbán Viktor miniszterelnök, akit a parlamenti folyosón azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy Navracsics Tibor uniós biztos pénteken a Millenárison az Európai Bizottság magyarországi képviseletének a rendezvényén immár másodszor jelentette ki: az Európai Bizottság munkatervében nem szerepel a Soros-terv, nem azt hajtják végre, ilyenről ő nem tud. Holott a kormány erre alapozza az újabb, Soros-terv-ellenes nemzeti konzultációt.

Tegnap Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: Navracsics Tibornak kell a legjobban tudnia, hogy a kollégái és a környezete, emberek és szervezetek is "nemcsak a kezében vannak Soros Györgynek, hanem a zsebében is". Semjén Zsolt azt is egyértelműen kimondta, hogy Navracsicsnak a "munkaadójához" (azaz a kormányhoz) kell lojálisnak lennie, nem Brüsszelhez.