Ma véget ér a brókerbotrány

Infostart
2017. augusztus 25. 06:38
Tizennégy év után lezárul a brókerbotrányként elhíresült büntetőügy, miután ma szabadul a tököli börtönből az ügy főszereplője, Kulcsár Attila – értesült a Magyar Idők.

A K&H Bank egykori ügyvezető igazgatóját a 2003-ban kirobbant botrány elsőrendű vádlottjaként jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte március 22-én a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró tanácsa. Kulcsár az eljárás során mintegy nyolc évig állt előzetes letartóztatás, házi őrizet, lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt. A kényszerintézkedések időtartamára tekintettel a vádlottnak még másfél hónapot kellett a rácsok mögött töltenie.Kulcsár hat héttel ezelőtt vonult be a börtönbe a még fennmaradt büntetése letöltésére. Ez telik le ma.

Kiszabadult

Kulcsár Attila néhány hetes fogvatartás után pénteken hajnalban elhagyta a tököli büntetés-végrehajtási intézetet - értesült az MTI a helyszínről.

A vádirat szerint Kulcsár Attila 1998 és 2003 között rendkívül magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, köztük állami vállalatok, önkormányzatok pénzét. A sikkasztással okozott kár 8,3 milliárd forint volt. A 2006 májusában kezdődött perben a Fővárosi Bíróság első fokon Kulcsárt nyolc év börtönre ítélte. Másodfokon megalapozatlanság miatt új elsőfokú eljárásról rendelkeztek, amelyben 2015 decemberében Kulcsár hat és fél év börtönt kapott. Ezt enyhítette jogerősen a táblabíróság.