Megtagadták az adófizetést, most százmilliókat kapnak

InfoRádió
2017. június 23. 10:47
Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék pénteki, nem jogerős döntése értelmében az államnak vissza kell fizetnie a budaörsi önkormányzat számlájára mintegy 765 millió forint szolidaritási hozzájárulást.

A Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdette a döntését:

több száz millió forint plusz kamatok megfizetésére kötelezte az államot

abban a polgári perben, amelyet Budaörs önkormányzata indított ellene, mert igazságtalannak tartotta és megtagadta a szolidaritási hozzájárulás fizetését – írja az Index.

Miután az állam átvette az iskolák fenntartását, a költségekre hivatkozva egyes önkormányzatoktól pénzt szedett, amelyből évi nagyjából 21 milliárd forint bevételt várt, a harmincezer fős lakosú Budaörstől ennek a tíz százalékát, 2,1 milliárd forintot, ami egyébként a város éves költségvetésének körülbelül 15 százaléka. Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester szerint ráadásul úgy, hogy az intézményfenntartó az idén jelezte, egyetlen forintja sincsen arra, hogy elvégezzék a kétszázmillió forintig terjedően kötelező nyári felújítást, karbantartást vagy esetleg fejlesztést.

 A város képviselő-testülete már tavaly októberben eldöntötte, hogy Alkotmánybírósághoz, az ombudsmanhoz, valamint további hazai és európai jogorvoslati fórumokhoz fordul az önkormányzat - olvasható az Index cikkében.