"A Fidesz nem korrupt, hanem feudális rendszert épít" - hetilapszemle

InfoRádió
2017. június 22. 11:49
A Heti Válasznak Lányi András, a Figyelőnek Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter adott interjút.

A Heti Válasz Lányi András íróval, filozófussal készített interjút, aki szerint Orbán Viktort csak Budán lehet megbuktatni, Pesten ugyanis megbukik magától is – de nem 2018-ban, hanem a 2019-es önkormányzati választásokon. A volt politikus szerint ugyanis akié Budapest, azé lesz előbb-utóbb az ország.

A nyugdíjas egyetemi tanár szerint ma Magyarországon

a mutatók vannak rendben, nem a gazdaság,

az ellenzék viszont tehetségtelen, mert ott támadja a kormányt, ahol többé-kevésbé helyesen, de legalábbis védhető módon járt el.

Lányi András szerint a Fidesz nem korrupt, hanem feudális rendszert épít, ami viszont a szabad magánvállalkozás elől vonja el a forrásokat.

A Figyelő Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszterrel készített interjút, aki elmondta: jövőre is folytatódnak a szigorított ellenőrzések az osztrák-magyar határon. A politikus a schengeni külső határon szolgáló osztrák műszaki katonáknál tett látogatása után azt mondta: a legfontosabb tapasztalat, hogy a külső határokat igenis lehet hatékonyan védeni.

Hans Peter Doskozil szerint

az európai hadsereg terve most nincs napirenden,

az leginkább egy álvita, amelyet néhányan generálnak. Azt osztrák védelmi miniszter szerint középtávon nem kerül sor az európai haderő felállítására.