Sok pénzt bukott az MSZP, jól áll a Jobbik

InfoRádió
2017. június 1. 07:20
Az MSZP tavaly több mint 300 millió forint veszteséget könyvelt el, ezzel szemben a Jobbik bevételei 50 millió forinttal meghaladták a kiadásait – derül ki a Hivatalos Értesítőből, amelyből a Magyar Idők szemezgetett.

A pártok 2016-os pénzügyi beszámolóiból kiderül, hogy a szocialisták tavaly több mint 1,6 milliárd forintból gazdálkodhattak - ismertette a Magyar Idők.

Az ellenzéki párt bevételei legnagyobb részét – mintegy egymilliárd forintot – egyéb bevételként tünteti fel, amelyet 427 millió forintos állami támogatással toldottak meg.

A pártot magánszemélyek is támogatták, Szanyi Tibor EP-képviselő például 5,7 millió forinttal, Botka László miniszterelnök-jelölt pedig 666 ezer forinttal.

A Jobbik teljes múlt évi bevétele 575 millió forint volt, amelynek legnagyobb része, 476 millió forint a központi költségvetésből érkezett.

A KDNP 152 millió forintos állami támogatását mintegy 20 millió forinttal egészítette ki saját erőből. A párt a működésére 114 millió forintot, politikai tevékenységére 15,6 millió forintot, eszközbeszerzésre 11,6 millió forintot, hitel-visszafizetésre pedig 18,5 millió forintot költött, kiadásai hatmillió forinttal maradtak el bevételeitől.

A DK mintegy 64 millió forinttal toldotta meg 132 millió forintos állami támogatását, nagyrészt tagdíjakból és adományokból - írta a lap.