Az osztálykirándulást is lefújhatja az iskolarendőr

Infostart
2017. május 19. 06:04
Leginkább iskolai verekedések, lopás és rongálás miatt kértek segítséget az oktatási intézmények az iskolarendőrtől. A program a legtöbb általános és középiskolában működik. Az iskola rendőrét a pedagógusok, diákok és szülők is kereshetik - közölte Berzai Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának kiemelt főreferense.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008 szeptemberében hívta életre az iskola rendőre programot, amely azóta is sikeresen működik – mondta a közlekedésrendészeti főosztály kiemelt főreferense. Berzai Zsolt szerint a pedagógusok, szülők és tanulók is megkedvelték az iskolába delegált rendőrt.

Mintegy 3 ezer középfokú oktatási intézmény vesz részt a programban, és összesen

2300-an teljesítenek szolgálatot iskolarendőrként.

„Ők a kapcsolattartók az iskola és a rendőrkapitányság között, ha gond támad, akkor lehet hozzá fordulni” - fejtette ki.

Az iskolarendőr elérhetősége egy plakáton megtalálható, ezen akár névtelen is meg lehet keresni. Nemcsak az igazgató vagy a pedagógusok, hanem a diákok és a szülők is jelentkezhetnek nála.

Általában

kisebb verekedések, lopások,

káresemények miatt keresik meg az iskolarendőrt.

A napokban csak a felháborodott szülők akadályozták meg, hogy egy nem megfelelő műszaki állapotban lévő busszal induljanak kirándulásra egy fóti iskola diákjai. Berzai Zsolt szerint az iskolarendőr segítségét lehet kérni akár a busz kiválasztásában, vagy abban is, hogy az indulás előtt ellenőrizze a járművet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sikeresen működik az iskolarendőr program
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást