Sok biciklisre készülhetnek az autósok, ha jól sikerül ez az akció

InfoRádió
2017. április 23. 08:42
Egyhetes bringás rekorddöntési akciót hirdettek.

A holland nagykövet nyitotta meg az I Bike Budapest bringás felvonulást szombat délután, amin az esős előrejelzések ellenére mintegy tízezren gurultak végig. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömbringázáson az elavult kerékpárutak korszerűsítése mellett a felújítás előtti Lánchíd átjárhatóságának megoldását hangsúlyozták.

A Kerékpárosklub budapesti mozgalma közölte: nem várnak tovább a döntéshozókra, hanem szintet lép: elindítja a Bringás Rekord Hetet, melynek keretében

jövő szombatig biciklire szeretnének ültetni mindenkit, aki látott már kerékpárt.

Várják közösségek, iskolák, cégek, szervezetek csatlakozását, amelyhez - munkahelyi kerékpártárolók telepítésétől a közlekedési oktatásig - szakmai segítséget ad a szervezet. A kampányt jövőre országossá bővítik.

A Magyar Kerékpárosklub célja fővárosi összefogással elérni, hogy

2030-ban a budapesti közlekedés 10%-át a kerékpárok tegyék ki.

Ez a belváros több pontján már megvan, így a fővárosi arány 10%-ra emelkedése a városközpontban ennek sokszorosát jelentheti - mondja a klub. A csatlakozó magánembereket, cégeket, szervezeteket arra bíztatják, hogy a közösségi médiában számoljanak be arról, hogyan kerékpároznak, hogy segítenek új embereknek bringára ülni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!