MSZP: érzi a növekvő ellenállást a miniszterelnök

InfoRádió / MTI
2017. április 15. 15:19
Az MSZP szerint a miniszterelnök "hosszú évek óta először" magyarázkodik, érzi, hogy "hatalma megroppant, személyével és politikájával szemben egyre nő az ellenállás".

Így reagált az ellenzéki párt Orbán Viktor Magyar Idők szombati számában megjelent interjújára. A miniszterelnök szerint "Magyarországon a nemzeti kormányzás folyamatos nyomás és támadás alatt áll, így minden választás legfontosabb tétje, hogy a magyar emberek érdekét szolgáló Országgyűlésünk és kormányunk lesz-e vagy idegen érdekeket szolgál majd". A kormányfő kiemelte: a választási kampány főpróbája zajlik, és az már most látható, hogy a 2018-as voksolás sorsdöntő lesz.

Az MSZP közleményében azt írta: a miniszterelnök "bukott diktátorok módszere szerint" azt próbálja magával és környezetével elhitetni, hogy az ellene lázadó milliók mind "külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket".

Hozzátették, hogy az Európa-párti fiatalság szólásszabadságot, tanszabadságot és tisztességes feltételekkel lebonyolított szabad választásokat követel. Csak idő kérdése, mikor csatlakoznak hozzájuk a becsapott emberek: a gyárak és üzemek dolgozói, a nyugdíjasok, a közszolgák, az egészségügy és az oktatás megalázott napszámosai - írta az MSZP.