Már csak pár napig lehet jelentkezni a vizes vb egészségügyi csapatába

Infostart
2017. április 12. 14:07
Orvosokból, szakápolókból és önkéntesekből verbuválják a körülbelül 550-600 fős egészségügyi csapatot.

Húsvétig várják a jelentkezőket a vizes világbajnokság Semmelweis Egyetem által irányított egészségügyi csapatába - mondta az InfoRádiónak az intézmény rektorhelyettese. Dr. Merkely Béla kiemelte, hogy a nyári világbajnokság minden helyszínén gondoskodnak a sportolók és a nézők egészségéről.

Eddig 130 orvos 240 önkéntes és 210 szakápoló jelentkezett. A jelentkezés feltétele a hozzáértés, a nyelvtudás és hogy legyenek a sport, a vizes sport szerelmesei.

Nagyon szervezett társaság kell ahhoz, hogy a versenyek színhelyén, az edzőhelyeken és a versenyzők, valamint a FINA-küldöttek szállodáiban 6 hétig biztosítani tudják az egészségügyi csapatokat - mondta Dr. Merkely Béla.

A sportorvosi tevékenység mögött háttérként az egyetem klinikáin megerősített készenlétet tartanak,

és igyekszenek a leggyorsabban ellátni szükség esetén akár egy sportolót, akár egy versenylátogatót.

Balatonfüreden is jelen vannak, ott a Veszprémi Kórházzal van együttműködésük.

"De nem lehetnénk ilyen hatékonyak, ha nem dolgoznánk olyan szorosan együtt az Országos Mentőszolgálattal, akik legfőképpen a nézők biztonságát garantálják, illetve a vízi mentőkkel, akik a balatonfüredi rendezvények, illetve az óriás toronyugrás biztonságos lebonyolítását vezénylik."

"A világbajnokság július 14-én kezdődik, az egészségügyi csapatnak előtte körülbelül 10 nappal elkezdődik a felkészülés az elméleti-gyakorlati képzéssel és a helyszínek bejárásával. A verseny kezdete előtti 6-7 napos akklimatizációs időszakban pedig, amikorra a legtöbb nemzet csapatai már Budapesten lesznek, nekünk már feladatunk van" - mondta a rektorhelyettes.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Jelentkezőket várnak a vizes világbajnokság egészségügyi csapatába
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást