Ilyen lesz a krízisközpont, amely a bűncselekmények áldozatait védi

Infostart
2017. március 4. 13:30
Még idén életbe léphet az új áldozatvédelmi stratégia. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint létező igényekre épül a jogszabály.

„Csökken az ismertté vált bűncselekmények száma, de még mindig igen jelentős az a sértetti kör, amely áldozattá válik. Ezért nagyon fontos, hogy úgy fogalmazzuk meg a stratégiát, hogy az áldozatvédelemmel elérhető személyi kör bővüljön, és az érintett szervezetek közötti együttműködés hatékonyabb legyen” - sorolta az indokokat Vízkelety Mariann.

Ezért szükséges az áldozatvédelem szakmai és társadalmi súlyának növelése, amit szakmai programokkal, képzésekkel, az önkéntességre buzdító mozgósító kampánnyal szeretnének elérni - tette hozzá.

„Az elfogadott áldozatvédelmi stratégia egyik fontos eleme az, hogy

létrehozunk egy új áldozatvédelmi krízisközpont,

és létre szeretnénk hozni egy olyan együttműködést, kerekasztalt az áldozatvédelem területén működő szervezetek között” - tudatta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Közölte:

a veronai buszbaleset után munkatársaik részt vettek az áldozatok és hozzátartozóik segítésében,

és a tapasztalatok alapján úgy látják, hogy egyre nagyobb igény van az áldozatsegítő szolgálat munkájára.

„Tavaly több mint hatezren fordultak a szolgálatokhoz, és több mint 11 ezer telefonhívás kérdezett az áldozatvédelem ingyenesen hívható telefonszámára, amely a nap 24 órájában várja a jelentkezéseket” - tudatta Vízkelety Mariann.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Jobban védik ezentúl az áldozatokat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást