Indulásra kész a nemzeti konzultáció a buszos iskolai kirándulásokról

InfoRádió
2017. március 1. 10:06
Várhatóan két héten belül elindul a kormány által a veronai buszbalesettel összefüggésben kezdeményezett konzultáció, már készülnek az osztálykirándulások szervezésére vonatkozó kérdések – írta a Magyar Idők.

A kérdéssor a buszok közlekedésével, a sofőrök egészségi állapotával lesz kapcsolatos. A konzultációnak lesznek olyan részei is, amelyek az iskolai belső szabályozásokat fogják érinteni – mondta a Magyar Időknek Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Utóbbi kapcsán példaként említette, hogy tisztázni kell: kik lehetnek majd kísérők ezeken a programokon, továbbá hogyan kell megszervezni az eseményeket és ki kötheti meg a szükséges szerződéseket.

A komoly szervezési nehézségeket, a programok ellehetetlenítéséhez vezető szigorítások bevezetését nem tartanák észszerűnek és életszerűnek. Már csak azért sem, mert a szülők, a diákok, a kollégák úgyis meg fogják találni azokat a kiskapukat, amelyekkel kijátszható lenne a rendszer, és ez senkinek nem érné meg – hívta fel a figyelmet az elnök.

Mint ismert, a kabinet a közelmúltban jelezte, a veronai tragédia után meg kell vizsgálni: közlekedjen-e éjszaka diákokat szállító busz, milyen egészségügyi követelményeknek kell megfelelniük a sofőröknek, továbbá milyen műszaki elvárások lehetnek a járművekre vonatkozóan.