A BKV is büntet a csúszós megállók miatt

InfoRádió
2017. február 21. 13:10
A BKV Zrt. majdnem 5 millió forintot követel egyik alvállalkozójától, mert nem látták el rendesen feladataikat miután nagy mennyiségű ónos eső esett Budapesten - írja a Magyar Idők.

A megállók takarítatlansága miatt a szerződésben foglalt szankciókat érvényesíti a BKV Zrt. a B+N Zrt.-vel szemben, közel 4,6 millió forint összegben – tájékoztatta a lapot a BKV Zrt. A január 31-én kezdődő, és csaknem két napon át megszakítás nélkül hulló csapadék nehezen kezelhető helyzetet eredményezett, de mindezek figyelembevétele mellett is számos kifogás merült fel a megállók takarítására szerződött vállalkozás munkavégzésével kapcsolatban.

A BKV-nak több mint ötezer megállóhelye és csomópontja van a fővárosban. A három héttel ezelőtti ónos eső, hó és havas eső komoly kihívást jelentettek. A megállók jegesedésével, azok takarításával kapcsolatban január-február fordulójának a hetében a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. ügyfélszolgálatára mintegy hatvan bejelentés érkezett, ennél azonban jóval többen adtak hangot más fórumokon felháborodásuknak.