"Két hétnek tűnhetett az a húsz perc az éjjeliőrnek"

InfoRádió
2017. február 13. 15:18
A honvédség helikopterei mentették ki azt a férfit, aki éjjeliőrként dolgozik a tiszacsegei kompon. A vízijárművet elsodorta a jégzajlás, a férfi pedig a folyó közepén a jégtáblák közé szorult járművön rekedt. A mentőakcióról Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere beszélt az InfoRádióban.

Tiszacsege polgármestere elmondta, a szolnoki honvédség komoly erőfeszítéssel, de könnyedén megoldotta a feladatot. Szilágyi Sándor hozzátette, nagyon súlyos volt a helyzet, a komp bármikor összeroppanhatott volna a jégtömeg között.

„Az éjjeliőr húsz percet töltött a kompon, de neki ez biztosan két hétnek tűnt. Leírhatatlan az a hang, amikor elkapta a Tisza sodrása, és a jég morajlott. Egy ideig biztos nem fog tudni aludni a fiatalember.”

A polgármester jelezte, a komp üzemeltetője nagyon gondos volt: teljesen behúzta a feljáróba, és a Tisza alján lévő kötél szélébe belekapott a jég és elszakította.

„Azt még nem tudjuk, melyik melyik oldalon a parton, egy másodperc alatt mindenestül egy másodperc alatt elvitte.

Szilágyi Sándor úgy fogalmazott, aki nem látja a Tiszát, el sem tudja képzelni milyen mennyiségű összezúzott jégtömeg áll rajta, nem tudni, mi lesz, ha megindul. Tiszacsege polgármestere hozzátette, ha emelkedik az ártér, óriási lehet a pusztítás, a szakemberek reménykednek, hogy a medrében marad.

„Nyugdíjas vízügyi szakember barátom ilyet még nem látott.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
"Két hétnek tűnhetett az a húsz perc az éjjeliőrnek"
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást