Mozgalom indul a Szabadság híd hétvégi lezárásáért

InfoRádió
2017. február 6. 17:12
A Duna-part értelmesebb kihasználásáért is küzdő Valyo Egyesület szeretné elérni, hogy a nyáron hétvégénként megint a gyalogosok és bringások vehessék birtokukba a Szabadság hidat.

2016 nyarán a villamosvágány-felújítások miatt a lezárt Szabadság híd az év egyik legjobb közösségi élménye volt Magyarországon. A Valyo – Város és Folyó Egyesület ezért most kampányt indít, hogy 2017-ben időszakosan, szervezett formában ismét a gyalogosoké legyen a főszerep a hídon. Koncepciójuk szerint a nyár folyamán minden hétvégén a budapestieké lenne a Szabadság híd.

Ennek megvalósulásához első lépésként létrehoztak egy online kérdőívet, melyben a tavalyi tapasztalatokat, valamint a jövőre vonatkozó ötleteket gyűjtik össze, miközben szervezők jelentkezését is szívesen fogadják. A kérdőív és minden további információ elérhető a Szabihíd Facebook-oldalon.

"Tavaly örömmel szemléltük, hogy a híd spontán használói magukénak érezték a teret, programot szerveztek ide, és vigyáztak rá. A legmeghatóbb jelenet számunkra - a nagy tömegen túl - a hídfőknél spontán kialakult szelektív szemétgyűjtés volt" – indokolta a döntést Tömör Miklós, a Valyo elnöke.