Vádat emeltek a balesetet szenvedett busz vezetője ellen

InfoRádió
2017. január 31. 11:29
Miután kiderült, hogy az 52 éves sofőr lehet a veronai buszbaleset egyik túlélője, az olasz rendőrség vádat emelt ellene.

Az olasz sajtó szerint a sofőrt azzal vádolják, hogy figyelmetlenül vezetett, és ez okozta a január 20-i balesetet - írta a thelocal.it. A busz az autópályán szalagkorlátnak, majd egy felüljáró pillérének ütközött, majd kigyulladt és kiégett. A balesetben 16-an vesztették életüket (köztük 11 fiatalkorú), egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg. Tizenketten sértetlenül élték túl a történteket.

Az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, hogy az Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított egyik súlyos sérült a busz vezetője. A vádemelést ennek nyomán tették meg az olasz hatóságok.

Megelőzhető lett volna a baleset

Az olasz közlekedési balesetek áldozatait képviselő szövetség vezetője szerint is megelőzhető lett volna a veronai buszbaleset tragikus végkifejlete. A szervezet hiába jelezte az illetékeseknek, hogy nem elégséges a felüljáró pillérének védelme.

Az il Giornale szerint az olasz hatóságok balesetről szóló jelentése 1-2 napon belül elkészül, ezután az áldozatokat Magyarországra szállíthatják.