Nem jött be az ellenzéki összefogás szentendrei próbája

Infostart
2017. január 16. 09:06
Bár az MSZP beállt a civil jelölt mögé, a Jobbik pedig nem indított jelöltet, Szentendrén mégis a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a hétvégén az időközi önkormányzati választást.

Az előzetes eredmény alapján Négyessy Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte 339 szavazattal Szentendre 7-es számú egyéni választókerületében a hétvégi időközi választást, amelyet azért írtak ki, mert a tisztséget korábban betöltő képviselő szeptemberben elhunyt.

A kormánypártok részéről Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere  azt mondta az InfoRádiónak: "Úgy gondolom, ő a legalkalmasabb arra, hogy ennek a körzetnek az ügyeit képviselje. Azt láttuk, hogy az elmúlt hetekben egy erősen átpolitizált küzdelem zajlott, a következő időszaknak viszont mindenféleképpen a helyi ügyekről, a helyi választópolgároknak a dolgairól kell szólnia, úgyhogy mindenképpen erre fogunk koncentrálni".

A voksolásra azért irányult országos figyelem, mert a szocialista párt beállt a helyi civil szervezet, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület – a TESZ – jelöltje mögé, a Jobbik pedig nem indított saját jelöltet, így többen az ellenzéki összefogás próbájaként írtak a szavazásról. Helyes Imre, a TESZ jelöltje azonban a győztesnél 41-el kevesebb, összesen 298 szavazatot gyűjtött, ám erre jó eredményként tekintett, az ellenzéki összefogást pedig tagadta.

"Ezt mi nem nagyon tudjuk értelmezni, ugyanis ellenzéki összefogás a mi részünkről nem volt. Nem volt semmiféle megállapodás egyetlen egy párttal sem, úgyhogy itt az összefogást eléggé erősen én úgy gondolom, hogy belelátták a dologba" - fogalmazott a TESZ jelöltje.

A hétvégi polgármester-választásokat egyébként mindhárom érintett településen független jelöltek nyerték. A Fejér megyei Alsószentiván községben, valamint a Veszprém megyei Badacsonytördemicen az eddigi településvezető halála, a szintén Veszprém megyei Dörgicsén pedig a polgármester lemondása miatt tartottak voksolást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nem jött be az ellenzéki összefogás szentendrei próbája
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást