Jön a hó, így készül a legzöldebb narancssárga

Infostart
2017. január 4. 13:27
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. folyamatosan figyeli az időjárást, 116 géppel készül az intenzív havazásra, és megelőző előszórást végez a társaság - közölte Dorogi Gabriella, a FKF Zrt szóvivője.

Száztizenhat autót tud bevetni az FKF Zrt., ha szükséges, de hatvan folyamatosan készenlétben áll, sőt egy részük járja a fővárosi utcáit. A tárolókban negyvenezer tonna hintőanyag van, és nem csak só.

"Azokon a területeken, ahol az úttesthez közel vannak növények, alternatív szóróanyagot használunk, Kicsit lassabban fejti ki a hatását, de odafigyelünk a környezetre, ez számunkra nagyon fontos, mert mi szeretnénk lenni a legzöldebb narancssárga" - mondta Dorogi Gabriella.

Háromóránként kapják a meteorológiai jelzéseket, és követik a műholdfelvételeken a hófelhők érkezését, ezért előszórást tudnak szükség esetén alkalmazni, hogy már a felszórt aszfaltra érkezzen a csapadék. Ha nagyon hideg van, akkor azonban a hintőanyag sokkal lassabban tudja kifejteni a hatását.

"Ha intenzív havazás kezdődik, akkor az emberek tartsák szem előtt, hogy a 116 gép nem tűnik kevésnek, de van egy sorrend, és nem juthatunk el azonnal mindenkinek az utcájába. Először a repülőtérre vezető utat, az autópályák bevezető szakaszait, a logisztikai központok, kórházak környékét takarítjuk meg, utána jönnek a tömegközlekedési és a hegyvidéki utak, és csak utána következhetnek azok az utcák, ahol az emberek élnek" - mondta a szóvivő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Jön a hó, így készül a legzöldebb narancsárga
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást