"A szőrös szeretetkazánok felmelegítik az emberi szíveket"

Infostart
2016. december 18. 19:01
Az elmúlt öt évben a Rex Kutyaotthon Alapítvány Négylábú szeretetfutár akciójában 100 kutya és macska talált gazdára. Aki karácsonyra állatot szeretne ajándékozni, gondoljon a menhelyen várakozó gazdátlan állatokra is.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány a szerető szíveket igyekszik egymáshoz passzintani – mondta a szervezet alapítója.

„Öt évvel ezelőtt rájöttünk arra, hogy a magány ugyanazt jelenti az otthonokban, mint az állatotthonunkban a ketrecek és a rácsok mögött. Megpróbáljuk a gazdira váró állatkákat oda helyezni, ahol nagy szükség van rájuk, hiszen színt visznek az emberek életébe. Ezek a szőrös szeretetkazánok felmelegítik az emberi szíveket.”

Király Péter elmondta, évente 15-25 cica és kutya talál ilyenkor gazdára, az elmúlt évben több mint 100 állatnak találtak gazdát a Rex Kutyaotthon Alapítvány a Négylábú szeretetfutár projekt keretében.

„Ezek a kutyák és cicák már szocializáltak, oltva és féreghajtva vannak és az ivartalanításon is túlestek.”

A Rex alapítója elmondta, az örökbefogadáshoz plusz szolgáltatásokat is ad a szervezet, ha nehéz az állatot hazaszállítani, 25 kilométeren belül ebben is segítenek és egy túlélő felszerelést is adnak az állatkához, amiben a közös életkezdéshez szükséges eszközök vannak.

„Ráadásul most a Rex Kutyaiskola háromalkalmas bérletét is megkapja az örökbefogadó, hogy iskolába is járhasson az új kiskedvenc.”

A gazdára váró állatok fényképes, szöveges bemutatkozása megtalálható a Rex honlapján, de a szervezet arra biztat mindenkit, hogy inkább személyesen ismerkedjen meg a választottjával – hangsúlyozta Király Péter.

Hozzátette: „a biztonságos örökbeadás érdekében gyakran megyünk környezettanulmányra, reméljük, ilyenkor csak az egyirányú útról kell gondoskodnunk, az állatnak megkezdődik az új, boldog élete.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
"A szőrös szeretetkazánok felmelegítik az emberi szíveket"
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást