Új terápia a tüdőrák kezelésében - lapszemle

Infostart
2016. november 30. 07:54
Magyarország pozíciója az érvénytelen népszavazással és az elbukott alaptörvény-módosítással nem gyengült – mondta a Magyra Időknek adott interjúban Navracsics Tibor. A Magyar Nemzet arról ír, hogy Magyarországon új terápiák is elérhetők a tüdőrák kezelésében, aminek azért van jelentősége, mert évente legalább 10 ezer új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak.

Magyarország pozíciója az érvénytelen népszavazással és az elbukott alaptörvény-módosítással nem gyengült – mondta a Magyra Időknek adott interjúban Navracsics Tibor. Az uniós biztos ugyanakkor azt reméli, hogy a decemberi EU-csúcson közelednek az álláspontok a kvóta végrehajtását illetően. Navracsics Tibor a készülő új Nemzeti alaptantervről azt mondta, a merev tudáscsoportok mellett a sokkal rugalmasabb kompetenciakészségekre kellene a hangsúlyt fektetni, a tananyagnak és az oktatás szerkezetének is rugalmasabbá kell válnia. Hozzátette: azok az országok, amelyeknek rendre jól teljesít az oktatási rendszerük, rugalmasabb szerkezettel és tudásanyaggal rendelkeznek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Magyarországon új terápiák is elérhetők a tüdőrák kezelésében, aminek azért van jelentősége, mert évente legalább 10 ezer új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Erről Ostoros Gyula, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet főorvosa beszélt a lapnak.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy alacsony jutalékkal és karitatív gesztusokkal akar a legújabb cég, a Fairfood megkapaszkodni az online ételrendelési piacon, ahol a Foodpanda és a Netpincér hegemóniáját igazából eddig senkinek nem sikerült megtörnie.

Elkerülheti Magyarországot Ferenc pápa – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy értesült, hogy a román diplomácia intenzív és sikeresnek tűnő tárgyalásokat folytat a Vatikánnal a pápa meghívásáról Erdély és Románia egyesítésének 2018-ban esedékes századik évfordulójára. Az újság értesülései szerint Ferenc pápa útját szándékosan úgy szervezhetik meg, hogy magyar kegyhelyeket ne keressen fel. A lap szerint ennek az egyik oka az lehet, hogy a magyar kormány és a katolikus egyházfő más álláspontot képvisel a menekültügyben, tovább, hogy a magyar katolikus egyház vezetése is inkább a pápával szemben állók táborához tartozik.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy újabb vizsgálatokat tartanak szükségesnek a szakértők annak megállapításához, hogy lehet-e kórházat építeni, és ha igen, milyen feltételekkel a kormány által a leendő dél-budai szuperkórház helyszínéül kijelölt területre, a 11. kerület Dobogó nevű városrészében.

A Pénzcentrum arról közölt cikket, hogy a magyar fiatalok az ismerőseik életvitelébe buknak bele. Sokan ugyanis úgy gondolkodnak, hogy ha a barátaik megtehetik, hogy nagy autóval járjanak és drága házat vegyenek, akkor ezt a luxust ők is megengedhetik maguknak. Pedig a kiadásaikat minden esetben a saját jövedelmükhöz kellene igazítani, ez ugyanis az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a hitelcsapdát.

Gazdasági lapszemle

A Világgazdaság arról közöl cikket, hogy régiós csúcson van Magyarországon az autók forgalomba helyezési költsége, a lap szerint sokkal olcsóbban is lehetne kocsit venni. Ausztriában és Romániában is sokkal kisebb egy autó forgalomba állítási költsége, mint Magyarországon, vagyis lenne mint lefaragni, és azzal a büdzsé járna rosszul.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy cseh vonatok járhatnak kínai síneken, ugyanis a kínai állam legnagyobb vasútgyártó társasága közel áll ahhoz, hogy felvásárolja a cseh Skoda Transportationt, amellyel tovább bővítené európai vasútérdekeltségeit. A cseh cég a vasúti közlekedés minden alkotóelemét gyártja, villamosokat, elektromos mozdonyt, vagonokat, elektromos buszt és irányítóközpontot is, így a felvásárlás esetén ez lenne az első eset, hogy a kínai cég egy teljeskörű gyártókapacitású társasággal bővülne az öreg kontinensen.

Rákaptak a mobilos vásárlásra az amerikaiak – írja a Portfolio. Csúcsot döntöttek az e-kereskedelem nem hivatalos amerikai ünnepén, a Kiber Hétfőn az online értékesítések. Több mint 12 százalékkal emelkedtek az eladások az előző év azonos napjához képest és mobilon is egyre többen vásárolnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást