Melyek a legjobb egyetemek? - hetilapszemle

InfoRádió
2016. november 24. 16:14
Közzétette felsőoktatási felvételi rangsorát a Heti Válasz. A Figyelő arról ír, hogy tovább növekedhet a kézifegyver-üzletág az Egyesült Államokban miután Donald Trumpot választották meg az amerikaiak elnökké.

Közzétette felsőoktatási felvételi rangsorát a Heti Válasz. A három legjobb magyar egyetem idén a Pázmány, a Corvinus és az ELTE lett. A Pázmány három képzési terület – informatika, jog és műszaki – rangsorában került első helyre, az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem pedig két-két rangsorban áll az élen (a Corvinus a gazdaságtudományokban és a társadalomtudományban, az ELTE a bölcsészettudományban és a pedagógusképzésben a legjobb).

A listából kiderül, melyek a legnépszerűbb szakok, mik a felvételi esélyek az alapképzésben valamint a mesterképzésben, melyik diplomával lehet a leghamarabb elhelyezkedni a munkaerőpiacon, és milyenek az esélyek a közszférában és a versenyszférában a megszerzett oklevéllel. A lap részletesen beszámol a felvételi eljárás menetéről és segítséget ad a választáshoz.

A Figyelő arról ír, hogy tovább növekedhet a kézifegyver-üzletág az Egyesült Államokban, miután Donald Trumpot választották meg az amerikaiak elnökké. A politikus már a kampányában hangsúlyozta: beiktatása után sem kell aggódni a fegyverviselési jog korlátozása miatt, míg a demokraták terve az volt, hogy elveszik a puskákat a mentálisan sérült emberektől. Szakértők szerint az Egyesült Államok továbbra is a legnagyobb kézifegyver exportőr marad és Oroszország is közte lesz a legnagyobb beszállítók között, utóbbi az üzletét Floridában bővítheti. Az, hogy Magyarországon és a szomszédos országokban hogyan teljesít a hadiipar, elolvashatják a Figyelőben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Felvételi rangsor és kézifegyver-üzletág növekedés - hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást