Vonával egyeztet ma Orbán

Infostart
2016. október 18. 10:25
Ma egyeztet Orbán Viktor miniszterelnök Vona Gáborral, a Jobbik elnökével a kvótanépszavazás nyomán benyújtott alaptörvény-módosításról.

Két szinten kezdtek egyeztetéseket az ellenzéki frakciókkal a kormánypártok, miután Orbán Viktor miniszterelnök benyújtotta a kvótanépszavazás nyomán írt alaptörvény-módosítást. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője ötpárti egyeztetést hirdetett, míg a kormányfő személyes, kétoldalú egyeztetésekre hívta a frakcióval rendelkező ellenzéki pártok vezetőit.

Ennek keretében találkozik ma késő délután Orbán Viktor Vona Gáborral, a Jobbik elnökével. Várhatóan a találkozó után Vona Gábor sajtótájékoztatót is tart a megbeszélésről. A politikus egyébként korábban jónak, támogathatónak nevezte a kormányfő alaptörvény-módosítási javaslatát, ám ragaszkodott a személyes találkozóhoz a miniszterelnökkel.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke nem kívánt Orbán Viktorral tárgyalni a javaslatról, mint közleményében írta: miután az "új többség" a népszavazáson nem támogatta az alaptörvény módosítását, az MSZP elnöksége és parlamenti frakciója egyhangúlag úgy döntött, hogy nem vesznek részt a jogszabályalkotásban. Az LMP társelnökei szintén nem kívánnak egyeztetni a módosításról.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vonával egyeztet Orbán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást