Lezárások lesznek a félmaraton miatt

Infostart
2016. szeptember 9. 08:02
Vasárnap félmaratoni futóversenyt rendeznek a belvárosban. A viadalon több mint 15 ezren vesznek részt. Korábban a főpolgármester a versenyek számának csökkentését ígérte, a nemzetgazdasági miniszter viszont azok pozitív hasznáról beszélt.

Vasárnap újabb futóverseny lesz a fővárosban. A Budapest Sportiroda által rendezett félmaratonon egyéniben több mint 10 ezren, összességében pedig több mint 15 ezren vesznek részt – mondta Kocsis Árpád, a BSI ügyvezetője.

A verseny a Városligetből indul, az Andrássy út érintésével a Lánchídon átfutnak Budára, ahol megkerülik a várhegyet, majd a Szabadság hídon visszatérnek Pestre, a viadal a Városligetben ér véget. Fél kilenc és 12 óra között lehet kisebb-nagyobb forgalmi terelésekre számítani. A futók elhaladásának idejére lezárják a többi között a Lánchidat, a Szabadság hidat, a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, az Andrássy utat, a Hősök tere és a Széchenyi István tér bizonyos részeit, a Nyugati téri felüljárót, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszát.

A főpolgármester decemberben a futóversenyek számának csökkentését ígérte. Tarlós István szerint a főváros nem alkalmas ilyen viadalok megrendezésére.

„A városokat nem arra a funkcióra találták ki, hogy éjjel-nappal tömegek rohangáljanak benne” - mondta akkor.

Ezzel szemben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter márciusban arról beszélt, hogy kézzelfogható gazdasági haszna van a fővárosi futóversenyeknek, amelyek egyértelműen támogatják a magyar turizmust.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes azt emelte ki korábban, hogy Budapest rengeteg ember otthona, és ezt figyelembe kell venni a futóversenyek megrendezésekor. Mint mondta, a belvároson kívül a fővárosnak több olyan területe van, amely alkalmasak versenyek megrendezésére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást