Magyarokhoz úsznak az elázott külföldi autók - hetilapszemle

Infostart
2016. július 28. 13:50
A kormányfő megyeszékhelyeknek ígért több tíz vagy százmilliárd forint tizede érkezett meg eddig a városoknak - legalábbis erre jutott a Heti Válasz. A Figyelő pedig az olcsó elektromos autók veszélyeire hívja fel a figyelmet, amelyeket a meghibásodásaik miatt az Egyesült Államokban már leselejteztek, Magyarországon viszont eladják.

A Heti Válasz szerint a megígért pénzek tizede sem érkezett még meg, mégis működhet a választási csodafegyver, amivel a Fidesz megtarthatja a megyeszékhelyek többségét. A hetilap kiszámolta Orbán Viktor országjárása első évének mérlegét. Miskolc a megígért 180 milliárd forintból mindössze 8 milliárdot kapott; Pécs 108 milliárdot vár, de eddig csak 8-at kapott; Nagykanizsának majdnem 80 milliárd forintot ígért a kormányfő, ebből 500 millió forint érkezett a város számlájára. Szolnok még ennél is rosszabbul járt – legalábbis eddig. Orbán Viktor 120 és 160 milliárd forintot ígért a településnek a Modern Városok Program keretében, de csak 275 milliót folyósítottak.

A Figyelőből megtudhatják: gyanútlan magyar vevőknél köt ki a francia, német, sőt amerikai áradásokban elázott kocsik egy része. Az olcsó vétel felett érzett öröm csak rövid ideig, az első meghibásodásig tart, ráadásul gyakran a kártérítés is esélytelen. Az Egyesült Államokban az elmúlt hónapok ítéletidejének áldozatul esett kocsik közül egyre több víz alá került villanyhajtású Nissan Leafet hoznak a magyar piacra is. Az elektromosság és a víz ősellenség, főleg egy számítógépekkel és akkumulátorokkal telezsúfolt e-autóban. A katasztrófa után a biztosítók nyakán maradt, üzemképtelen kocsikból hozzáértők össze tudnak hozni egy-egy működőképest, amelyet itthon nagy haszonnal eladnak a gyanútlan vevőnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Magyarokhoz úsznak az elázott külföldi autók - hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást