"Magyarország érdeke, hogy rendezze az Ausztriához fűződő kapcsolatot"

InfoRádió / MTI
2016. július 7. 15:10
Lázár János szerint Magyarország az Ausztriához fűződő kapcsolatok rendezésében, elmélyítésében érdekelt. a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, Magyarországnak a biztonság a legfontosabb, ennek rovására semmilyen kompromisszum nem képzelhető el.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: folyamatosan konzultálnak az osztrák rendészeti szervekkel, és Magyarország semmi olyat nem tesz, amely akadályozná a magyar-osztrák együttműködést.

Magyarország igyekszik Ausztriával közösen megoldást találni a nehézségekre - jelentette ki.

Lázár János kiemelte: ellenőrzés nélkül nem jöhet senki, csak olyan, akit Magyarország beenged a határon és hozzájárul a tartózkodásához. Meg kell védeni a jogunkat, hogy eldönthessük, kit engedünk be, meg kell védeni a határokat, ezért volt szükség az erre vonatkozó jogszabályok átalakítására - magyarázta.

Hangsúlyozta: méltánytalan európai politikusok és nemzetközi szervezetek részéről Magyarországot vádolni, szolidaritást számon kérni rajta. Mi lenne az igazi szolidaritás, ha nem az, hogy Magyarország - nagyrészt saját forrásból - védi Európa határait, és megpróbálja feltartóztatni azokat, akik kontroll és papírok nélkül akarnak idejönni? - tette fel a kérdést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
"Magyarország érdeke, hogy rendezze az Ausztriához fűződő kapcsolatot"
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást