Kegyelmi pillanat a magyar futballsiker - hetilapszemle

Infostart
2016. június 23. 11:16
A magyar futballsikerek mellett az optimális öregedésről is olvashatnak a hetilapokban.

A Figyelő szerint hamarosan nagyon sokáig élünk majd. De ezért már a harmincas éveinkben tennünk kell. A legfontosabb, hogy fittek maradjunk, ez még annál is többet számít, mint hogy túlsúlyosak vagyunk-e vagy sem – állítja a geriátriai-gerontológiai tudományok professzora, az MTA doktora.

Székács Béla az optimális öregedés három kulcsának tartja: a fizikai aktivitást, az étrendet és az agyi tréninget. Tehát heti háromszor, de akár 6-7 alkalommal is meg kell mozgatni a legtöbb izomcsoportot.

Az időseknél nemcsak fokozni érdemes a fehérjebevitelt, de a 65 – 70 éves életkortól már elsősorban az úgynevezett gyorsan felszívódó fehérje bevitelét kell növelni.

Az agyi kapacitás javítását pedig állandó gyakorlással, úgynevezett információs csomagok bevitelével lehet elérni. És jót tesz az is, ha ezt összekötjük valamilyen feladattal vagy érzelemmel.

A Heti Válasz kegyelmi pillanatnak nevezi a magyar futball-válogatott franciaországi sikereit. A cikkíró szerint Orbán Viktor ádáz ellenfelei is elalélnak a gyönyörűségtől, a cinizmusra mindig kész ballib fiatalemberek keble dagad a nemzeti büszkeségtől, és még Esterházy Péternek sincs egy rossz szava a válogatottra.

Az ország jószerivel egyetlen szeretetközösséggé vált, de legalábbis mintha egy hatalmas csapatépítő tréningen venne részt, mi több, a pártok vezetői egymást túllicitálva szurkolnak a nemrég még lesajnált játékosoknak – fogalmaz a szerző a Heti Válaszban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kegyelmi pillanat a magyar futballsiker - hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást