A rendőrség is ott lesz az évzárókon

InfoRádió
2016. június 12. 10:28
A bizonyítványba tett megelőzési kiadvánnyal hívja fel a diákok és szülők figyelmét a nyár veszélyeire a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az iskolai tanév lezárásával a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) kiemelten kezeli a gyermekek biztonságát a nyári szünidőben. Igyekeznek nyári táborokban, kempingekben, valamint minden olyan rendezvényen jelen lenni a főkapitányság munkatársai, ahol gyermekek vannak és részükre biztonsággal, illetve a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos tanácsokat, programjavaslatokat adnak.

Ezen felül - a nyári szünidő biztonságosabbá tétele érdekében - a főkapitányság új kezdeményezése egy olyan könyvjelző formájú, kétoldalas kiadvány, amely a gyermekek számára hasznos megelőzési tanácsokat ad. A VMRFK a kiadványt a tankerületek révén valamennyi alapfokú oktatási intézménynek kiajánlotta, azzal hogy a tanév végén minden diák a bizonyítványába kaphasson belőle. Ilyen módon a gyermekek olyan megelőzési ismereteket kaphatnak, amelyekkel jelentősen növelhetik biztonságukat és a szülők számára is figyelemfelkeltő az ismeretátadás ilyen módja, hiszen a bizonyítványosztás eseményéhez kapcsolódik.

További részletek: police.hu