Nem lesz Huxit - hetilapszemle

Infostart
2016. június 2. 14:26
Szokatlanul keményen fogalmaz Kocsis Zoltán Kossuth díjas zongoraművész a Heti Válasznak nyilatkozva, míg a külgazdasági és külügyminiszter Magyarország eurózónás tagságáról is beszél a Figyelőnek.

A Heti Válasznak adott interjút a Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatója, aki úgy fogalmaz: „A sokat emlegetett – és a választási kampányokban fennen hangoztatott – elszámoltatást egyetlen kormány sem vállalta. Érdekes, ebben a témában mennyire egy hajóban evez a mindenkori kormány és ellenzék. A tisztességtelenség, nemtelenség, vagy inkább azt mondanám: a pofátlanság valóban kitapintható. Milliárdos nagyságrendben úsznak el közpénzek, lassan már minden napra jut egy leleplezés”. Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművész nem tudja mire vélni az osztrákok korábbi magatartását a menekült kérdésben a magyarokkal szemben, miután valamivel később ebben az ügyben ugyanazt csinálták, mint mi. Csak hát fűtött szobából, jóllakottan, védett pozícióból, felelősség nélkül könnyű beszélni” – állítja a világhírű művész a határra épített kerítésről, hozzátéve: a migráció mögött álló ördögi szándékokat az átlagpolgár csak később veszi észre, amikor a folyamat már visszafordíthatatlan.

Akármilyen eredményt is hoz a Brexit, vagyis a britek népszavazása az unióból való kilépésről, a magyar kormány elkötelezett az EU-tagság mellett. Vagyis nem lesz Huxit. Erről már a külgazdasági és külügyminiszter beszélt a Figyelőnek adott interjúban. Szijjártó Péter az eurózóna tagságról szóló kérdésre azt válaszolta: „Az alaptörvényünk világosan fogalmaz, a forint a magyar fizetőeszköz. A belépés lehetséges időpontjáról pedig ezt: „Ez fontosabb kérdés annál, hogy tippelgessünk." A tárcavezető az Eximbankról is elmondta a véleményét. Szerinte az intézmény bankszerűen működik, a bankokban megszokott döntéshozatali rend szerint. Így biztosított, hogy ne a politika döntse el, mire érdemes hitelt adni. A TV2 és Andy Vajna ügyében sem lát gondot, mint ahogy abban sem, hogy időnként leül beszélgetni Kóka Jánossal, akinek céges exportügyekben próbál segíteni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nem lesz Huxit - hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást