Szavazhatnak a klímamegállapodás kihirdetéséről

InfoRádió
2016. május 24. 06:16
Megszavazhatja a Ház a párizsi klímakonferencián elfogadott megállapodás magyarországi kihirdetéséről szóló előterjesztést.

Az Országgyűlés ma rábólinthat a párizsi klímakonferencián elfogadott megállapodás magyarországi kihirdetéséről szóló előterjesztésre, valamint az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének végrehajtásáról szóló jogszabály módosítására, továbbá a pénzügyi közvetítőrendszert érintő módosító csomagra, amely egyebek mellett lehetőséget ad a tőzsde által végezhető tevékenységek bővítésére.

A Ház megszavazhatja azt a belügyminisztériumi javaslatot is, amelynek nyomán egyetlen, a kormányzat által üzemeltetett informatikai rendszeren kezelhetnék az összes helyi önkormányzat gazdálkodási adatait, valamint elfogadhatja a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára az állami tisztviselői kar létrehozását és az érintettek illetményemelését. Emellett megszavazhatják a külképviseletekre és a külügyi szolgálatra vonatkozó speciális szabályokat egységesítő külügyminisztériumi előterjesztést.

A szavazásokat követően a képviselők egyebek mellett a 2024-es nyári olimpiai és a paralimpiai játékok rendezését, szervezését és lebonyolítását segítő fideszes törvényjavaslatról, a közbeszerzési törvény módosításáról, illetve a '90-es években kezdett kárpótlás nyomán hátramaradt termőföldek tulajdonjogi helyzetét rendező kormányzati előterjesztésről kezdenek vitát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szavazhatnak a klímamegállapodás kihirdetéséről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást