Miről tárgyalnak a héten a parlamentben?

InfoRádió
2016. április 11. 05:35
Ezen a héten három nap, valamint jövő héten hétfőn tart plenáris ülést az Országgyűlés.

Az Országgyűlés plenáris ülése ma 13 órakor a napirend előtti kérdésekkel kezdődik, majd az interpellációkkal és az azonnali kérdésekkel folytatódik.

Utána a képviselők tárgyalnak a Magyar Fejlesztési Bankról, a szövetkezetekről és a megváltozott munkaképességűek ellátásáról szóló törvények módosításáról.

Az LMP megpróbálja felvetetni a tárgysorozatba a hajléktalanok rendőri vegzálását megszüntető javaslatát, az MSZP pedig ugyanerre tesz kísérletet a szabad véleménynyilvánítás és a könnyebben megszervezhető népszavazás érdekében.

A törvényhozás holnap megemlékezik a Felvidékről kitelepítettekről, majd a napirend előtti felszólalásokat követően kétoldalú egyezményeket hirdet ki és megszavazza az előbb említett jogszabály-változásokat.

Napirendre kerül az a javaslat is, ami létrehozza az állami projektértékelők körét.

Szó lesz még az Országgyűlésben a könyvvizsgálói kamaráról, a vízgazdálkodásról, a bürokráciacsökkentésről, a népszavazásról, a postáról, a víziközmű-szolgáltatásról és a hulladékgazdálkodásról is.

Jövő héten hétfőn is lesz egy plenáris ülés. Akkor napirend előtti felszólalásokat, kérdéseket, azonnali kérdéseket, és rájuk adott válaszokat hallgatnak meg a képviselők. Lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már most megkezdi a válaszadást a Jobbik obstrukciós szándékkal feltett ötven kérdésére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Országgyűlés
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást