INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

A fegyverkezés évtizede következik? Bendarzsevszkij Anton, Inforádió, Aréna

2023. január 3. 18:00

MI a háború első 10 hónapjának mérlege? Mit értek el az oroszok, és mi az, ami éppen eredeti céljaikkal ellentétesen történt? Mit érhet el Oroszország legújabb stratégiájával, a hátország és a kritikus infrastruktúra elleni támadásokkal?
Mennyire tükrözi az idei év stratégiáját a két elnök újévi beszéde? A kemény háborús retorika csak aktuálpollitikai állásfoglalás, vagy valós célkitűzéseket jelent? Kik a Putyin mellett-mögött álló keményvonalas vezetők? Vannak-e békepárti politikusok az orosz vezetésben? Van-e Putyinnak alternatívája?
Vannak-e egyáltalán reális békeforgatókönyvek? Fordulópont lesz-e 2023? Lezárul-e a háború aktuális szakasza? Elfogy-e a harcoló felek katonai munícója, vagy legyengül-e annyira az ukrán és vagy az orosz gazdaság, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek? Mennyire teremtett feloldhatatlan helyzetet a négy ukrán megye népszavazásos orosz annexiója?
Mi lesz Belarusz szerepe a háborúban 2023-ban? Végérvényessé vált-e az orosz-belarusz integráció a háború nyomán?
Milyen következményei vannak a háborúnak a NATO-tagországokra, és milyen fejlesztések következnek az európai hadiiparban? A fegyverkezés évtizede következik? Visszatér-e a hidegháborús korszak fegyverkezési szintje? Hogyan tudta a modern műholdas információs-hírszerzési technológia visszafordítani az orosz tüzérségi erőfölényt, és mi ennek a következménye a háborúk menetére a jövőben? Mi a műholdas megfigyelés, állandó internetkapcsolat, a mesterséges intelligenciával elemzett katonai adatok szerepe, és mi a hagyományos élőerő, a katonák felkészültéségének szerepe az újkori háborúban?
Miért nem hatottak a nyugati szankciók az orosz gazdaságra? Ki tudja-e kerülni ezek hatását 2023-ban is Moszkva? Hogyan találtak új piacokat és útvonalakat az orosz energiahordozóknak? Miért nem tud meglenni a nyugati gazdaság az orosz energiahordozók nélkül? Ki kell-e vezetni a szankciókat? Milyen erőforrások vannak az ukrán gazdaságban, nyersanyagokban és mezőgazdasági potenciálban, amelyekért szintén zajlik a nemzetkö

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018