INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

Új vasfüggöny? A háború, az új világrend és Közép-Európa jövője. Kövér László, InfoRádió Aréna

2022. december 20. 18:15

Hogyan változtatta meg az orosz-ukrán háború a világrendet? Épül-e új vasfüggöny Oroszország határán a szankciós politikák nyomán? Vége van-e az egységes eurázsiai kooperációs rendszernek? Miért nem menthető fel Oroszország az agresszió vádja alól, és miért követett el stratégiai hibát a Nyugat azzal, hogy Ukrajnát Oroszországgal szembeni stratégiai bázissá próbálta tenni?
Maradhat-e Magyarország egy közvetítő szerepű Közép-Európa része, vagy az új világrendben Nyugat-Európa perifériája lesz a térség? Mi következhet az orosz energia és nyersanyagok és a nyugati technológia és ipari termékek kölcsönös kereskedelmére épülő gazdasági modell után?
Miért elemi érdeke Magyarországnak, hogy legyen köztünk és Oroszország között egy erős és demokratikus Ukrajna? Miben kéne Ukrajnának változnia ahhoz, hogy EU-tagságra érett ország legyen?
Mi a NATO szerepe és a tagság előnye ebben a helyzetben? Miért kiemelten fontos, hogy a NATO vezetése bölcsen cselekedjen és ne hagyja, hogy a háború eszkalálódjon? Hol húzódik egy új törésvonal a közép-európai országok érdekei között? Miért tragikus a szankciós politika az egész európai gazdaságra?
Milyen további feladatokat ró az Országgyűlésre a feltételességi eljárásban megtett 17 vállalás, illetve az uniós pénzek folyósításával kapcsolatos 27 szupermérföldkő? Hogyan változott a parlament szerepe a veszélyhelyzet miatti rendkívüli jogrendben? Mikor ratifikálja a parlament a finn és svéd NATO-csatlakozást?
Hogyan hat majd a háború és gazdasági következményei a 2024-ben esedékes Európai Parlamenti választásra? Merre indul tovább Európa?
Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában 2022.12.20-án. Podcast.

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018