INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

Négy kihívás előtt áll a kormány 2022 végén. Az ellenzék nincs köztük. Török Gábor, InfoRádió, Aréna

2022. november 23. 18:00

Miért hozakodott elő Márki-Zay Péter saját maga az amerikai kampányfinanszírozás témájával? Miért érdeke a Fidesznek a guruló dollárok-ügyét napirenden tartani? Mi a politikai szerepe és jövője Márki-Zay Péternek az ellenzéki oldalon? Mi Gyurcsány Ferenc új stratégiája a választások után? Miért változtatott az ellenzéki összefogás, együttműködés politikáján? Össze van-e már „gyurcsányozva” a teljes ellenzék? Nyerésre áll-e a DK az ellenzéki pártok versenyében?
Mennyire komoly innováció az árnyékkormány ötlete? Mennyire vetül rá Dobrev Klárára a férje árnyéka? Mennyire fontos a főpolgármesteri pozíció az ellenzék számára? Támogatják-e Karácsony Gergelyt az ellenzéki pártok 2024-ben? Lesz-e a DK-nak önálló jelöltje a főpolgármesteri posztra? EP-listavezető vagy főpolgármester-jelölt lesz-e Dobrev Klára 2024-ben? Lesz-e közös ellenzéki lista az EP-választásokon? Milyen új esélyt ad az ellenzéki pártoknak a vezetőváltás és az új vezetők személye? Miben hozott újat Ungár Péter az LMP-ben, milyenek a pártépítési lehetőségei? Visszaállította-e a centrális erőteret a Mi Hazánk parlamentbe jutása? Miért nem várható az, hogy visszalendül a politikai inga?
Mi a négy legnagyobb kihívás az Orbán-kormány számára? Milyen veszélyeket rejt a kormány számára:: A nemzetközi erőtér, EU-kapcsolatrendszer sérülékenysége és a háború? A gazdasági helyzet rosszabbodása és a forráshiány? Milyen kockázat a jelenleg diffúz, széttartó, politikailag nem összerendezett elégedetlenség (ld. tanársztrájk). illetve a politikai hátországon belüli viták? Várható-e komoly érdekcsoport-harc a forrásokért?
Mi múlik az EU-val kötött megállapodáson a kormány és a magyar gazdaság számára? Melyik területen tette le a fegyvert a korábban kurucos kormány az EU-val szemben? Végleges, vagy taktikai fegyverletétel történik az egyes területeken?
Mi az üzenete annak, hogy komoly gazdasági, üzleti, akadémiai teljesítménnyel rendelkező emberek , nem pártpolitikusok is szerepet vállalnak a kormányban? Emelik-e a poszt tekintélyét a komoly t

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018