INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

Korszakhatár a honvédelemben: a háború tanulságai. Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Inforádió, Aréna

2023. január 24. 18:15

Miért van szükség fiatalításra a tisztikarban? Kiket érint ez? Egyszeri akcióról van szó, vagy folyamatos lesz a 45 éves kor fölötti leszerelés? Érinti-e a harcoló alakulatokat is?
Mi az a honvédelmi szolgálati juttatási rendszer? Milyen módon részesülhet belőle a leszerelt katonatiszt? Hogyan szabályozzák a jövőben a szolgálatból történő kilépést? Kell-e erről értesíteni a NATO valamilyen szervezetét? Hogyan érinti ez a NATO-harckészséget?

Miért katonanemzet a magyar? Mi a nemzeti haderők feladata és szerepe a NATO-rendszerében? Mi a tartalékos rendszer újraépítésének menete? Mi a tartalékos állomány feladata? Hogyan lehet folyamatosan harcképes állapotban tartani a tartalékos állományt? Hol tart a digitális katona program és miért szükséges ez? Milyen lesz a Magyar Honvédség új vezetési stukturája?
Milyen lesz a magyar védelem-ipar, és mi a szerepe a haderő-fejlesztésben? Mi a feladata a N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holdingnak? Hogyan néz ki a nemzeti védelmi fejlesztési terv, és mi az ütemezése? Mennyi lesz a védelmi költségvetés a 2023-as költségvetésben? Mi dönti el, hogy kitől vásárol eszközöket a Magyar Honvédség a NATO beszállítók közül? Miért fontos, hogy európai gyártókra támaszkodjunk, ha lehet?
Milyen készültségi állapotban van a Magyar Honvédség az orosz-ukrán háború miatt? Milyen tapasztalatok következtek a lengyelországi rakéta-incidensből? Mik a háború tanulságai?
Miben hasonlít majd a magyar légvédelmi rakéta-elhárító rendszer az izraeli Vaskupola-rendszerre? Mikorra épül ki a teljes védelmi rendszer?
Mik a regionális biztonsági gócpontok a Balkánon, a keleti- és déli határainkon?
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az InfoRádió Aréna c. műsorában 2023.01.24-én. Podcast.

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018