INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

Fagy, hó, halál: Téli offenzívák. Van-e B-terve az elnököknek? Demkó Attila, InfoRádió, Aréna

2022. december 15. 18:13

Mindkét fél offenzívára gyűjt erőt, de segít-e valakit a tél? A természetes határ, pl. a Dnyeper folyó mindkettőjüknek elvágja az utánpótlásvonalait. Van-e esélye az ukránoknak egy támadással kettévágni az orosz erőket? Feladták-e az oroszok Herszont? Miért stratégiai cél az oroszoknak a Donbasz?

Milyen felszerelést vásárol szerte a világban Oroszország a háború folytatásához? Miért nem működik Oroszország elszigetelésének nyugati politikája? Milyen felszerelést szállít Kína, Irán, Észak-Korea? A világ melyik országai, és mivel támogatják az oroszokat? Mi a Kína-Észak Korea viszony következménye az orosz relációkra? Milyen szerepet játszanak a szaúdiak az Oroszországnak kedvező olajárak és olajtermelés-visszafogás fenntartásában?

Meddig bírja a civil lakosság a kritikus infrastruktúra pusztítását? Hogyan él ma a kijevi és nagyvárosi civil lakosság? Tud-e aludni, fűteni, főzni? Mik a polgárháborús aspektusai a két szláv nép konfliktusának?

Tartanak-e harci szünetet karácsonykor? Kell-e készülni rendszeres ukrán támadásokra az orosz hátország ellen? Milyen következményei lehetnek ennek? Mi a szerepe a trehányságnak és korrupciónak a hátországi szabotázsokban? Fokozódik-e az orosz atomfenyegetés, ha az ukránok a 2014-ben elfoglalt területekhez közelítenének? Miben javult az orosz felderítés, mit tanultak az oroszok az eddigi harcokból? Hogyan szilárdítják meg a fennálló frontvonalakat? Mennyiben irányítója és mennyiben foglya a helyzetnek és saját szélsőségeseinek az orosz és az ukrán elnök? Van-e B terve bármelyiknek? Engedhet-e valaki a biztos bukás tudata nélkül?

Megjelent A világ 2022-ben kötet: mik a világ legfontosabb válsággócai az orosz-ukrán háborún kívül? Mik az afrikai népességrobbanás globális következményei? Megállt-e Kína nagy menetelése? Hogyan jelennek meg Nyugat-Európában az iszlám terrorista fenyegetések? Van-e hosszútávú hatása az EP-botránynak?

Demkó Attila, az MCC geopolitikai műhelyének vezetője az InfoRádió Aréna c. műsorában 202

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018