Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ellenzéki összefogás: a békéhez meg kell állítani Vlagyimir Putyint

Infostart / MTI
2022. március 4. 15:09
Közös közleményben kritizálta Orbán Viktort is az ellenzéki összefogás.

Az Egységben Magyarországért békét akar, aminek záloga Putyin megállítása, az európai védelmi szövetség megerősítése, valamint az, hogy Magyarországot kiszabadítsák Putyin érdekszférájából - közölte az ellenzéki szövetség pénteken.

Az Egységben Magyarországért a közleményben élesen bírálta a kormányfő Kossuth rádiónak adott pénteki interjújában elhangzottakat, így azt, hogy a baloldal a háború oldalán áll, illetve, hogy a baloldal szerint a kárpátaljai magyarok oroszbarátok.

"A jelenlegi helyzetben valóban stratégiai nyugalomra van szükség, ezért

nyomatékosan felszólítjuk Orbán Viktort, hogy ne hazudjon, ne rágalmazzon, ne uszítson!"

- írták az ellenzéki pártok. Hozzátették: Orbán Viktor "az aljasságot tekintve is igyekszik megfelelni gazdájának és példaképének, az esztelen háborút kirobbantó, ártatlanokat, köztük gyermekeket halomra gyilkoló Vlagyimir Putyinnak," de most inkább foglalkozzon a háború hatásainak mérséklésével, és tegye azt, amit az ellenzék, segítse a menekülteket.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MMM, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményében azt is leszögezték: sokadszorra bizonyosodott be, hogy Orbán Viktor "hintapolitikája" jelenti a legnagyobb kockázatot Magyarország biztonságára. Az ellenzék szerint ma Magyarországon egyetlen ember van, akit bármilyen felelősség terhel a háborúért: maga a kormányfő, aki újra és újra az "orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik, a Magyarország biztonságát garantáló NATO és EU, továbbá az ellenzék ellen uszít".