Nyitókép: Márki-Zay Péter/Facebook

Márki-Zay Péter: a kampánygyűjtés már a háború üldözöttjeinek megy

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2022. március 2. 12:58
A ukrajnai menekültek megsegítésére csoportosítja át a választási kampányra kapott pénzadományait az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ezt maga Márki-Zay Péter jelentette be a záhonyi vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón.

Márki-Zay Péter az ellenzék budapesti demonstrációján gyűjtött adományokat vitte el az ukrajnai menekültek segítőinek Beregsurányban és Záhonyba. A miniszterelnök-jelölt záhonyi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, elsősorban pokrócokra van szüksége az embereken, élelemből egyelőre, különösen a romlandókból bőven van, „és ez maradjon is így”, tehát senkit nem beszél le arról, hogy ilyeneket adományozzon. Hozzátette: bár tartós élelmiszerek és higiéniai termékekre is szükség van, Beregsurányban a legkelendőbbek a pokrócok. „Úgyhogy nagyon köszönjük, ha valaki plédet, pokrócot, tud adni” – tette hozzá.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a legtöbb menekült átutazik Magyarországon, de vannak közöttük olyanok, akiknek nincsen úti céljuk és pénzük sem. „Különösen meghatónak” nevezet, hogy vannak olyan nagyszerű magyar emberek, akik elmennek a határra, és befogadnak egy-egy olyan háború elől menekülő családot, akinek nincs egy „berlini, hollandiai vagy magyarországi címe”, ahová mehetne. „Belőlük, hál' Istennek kevesebb van, akiknek semmilyen segítsége nincs” – emelte ki.

Márki-Zay Péter méltatta a menekülteknek segítő civilek áldozatvállalását, és bejelentette, hogy

a kampány helyett most már a háború üldözöttjeinek gyűjt pénzt.

Mint mondta, a kampánygyűjtésüket már egy az egyben átállították a menekültek támogatására, egy külön informatikai oldalra irányítva ezeket. „Címkézetten, elkülönítetten a menekültek javára gyűjtünk, de emellett a kampányszámla teljes bevételét – ezekben a napokban – a menekülteknek ajánlottuk föl” – hangsúlyozta.

A miniszterelnök-jelölt hozzátette, hogy az ellenzék választási győzelme esetén fejleszteni fogja az állam menekültügyi kapacitásait.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Márki-Zay Péter: a kampánygyűjtés már a háború üldözöttjeinek megy
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást