Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Megbírságolták a TV2-t a kampányoló műsorvezetők miatt

Infostart
2018. április 11. 12:10
Bírságot kapott a Tv2: 3,45 millió forintot kell fizetniük, mert műsorvezetőik egy nappal a választások előtt, a szombati Tények című műsorban a Fidesz melletti szavazásra buzdítottak.

Az eset miatt panaszt tett a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB) az MSZP-s Harangozó Tamás. A testület úgy döntött, hogy a médiaszolgáltató megsértette a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényt és a választási eljárásról szóló törvényben foglalt választási alapelveket azzal, hogy "hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatársai a TV2 médiaszolgáltatás Tények című műsor 2018. április 7-i adásában politikai hírhez véleményt, értékelő magyarázatot fűztek.

A kérdésben a testület kedd délután döntött, és

3.450.000 forint bírság megfizetésére kötelezte a TV2-t.

A döntés nem volt egyhangú, 11-8 arányban döntött az NVB.

A hvg.hu úgy tudja, hogy Harangozó Tamás a maximális bírság kiszabását kérte a szándékos jogsértés miatt, végül ennek a felét rótta ki a testület.

A határozat ellen a meghozatalától számított 3 napon belül az ügyben érintett természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet személyesen, levélben vagy elektronikus dokumentumként a Kúriához címzett bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet nyújthat be a Nemzeti Választási Bizottságnál legkésőbb április 13-án 16.00 óráig.