Nyitókép: Máthé Zoltán

Gulyás Gergely: a miniszterelnök magas részvételi arányra számított

Infostart / InfoRádió - Németh Zoltán
2018. április 8. 20:55
Orbán Viktor miniszterelnök magas részvételi arányra számított - mondta az InfoRádiónak Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette, nagyon örülnek annak, hogy Magyarországon erős a demokrácia és a magas részvételi arány mellett is kormányalapításra készülnek.

"Volt, aki számított, volt, aki nem, már a Fideszen belül is megoszlottak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy lesz-e ilyen magas részvételi arány. A miniszterelnök számított rá, én alacsonyabbra tippeltem" - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

"Nagyon örülünk annak, hogy Magyarországon ilyen erős a demokrácia,

hiszen négyévente minden egyes országgyűlési választás a demokrácia ünnepe, és a következő Országgyűlésnek és a kormánynak a felhatalmazása rendkívül erős lesz azáltal, hogy ilyen sokan mentek el szavazni" - tette hozzá.

Az elemzői és ellenzéki vélekedés az volt, ha átbillen a részvételi arány 70 százalék fölé, akkor elképzelhető a kormányváltás, de Gulyás Gergely nem gondolja, hogy ezek az elemzői vélemények valósággá fognak válni.

"Azt remélem, hogy a kormányalakításhoz szükséges 100 mandátumot legalább megszerzik a kormánypártok. Minden ezen túli bizalom megtisztelő, és könnyíti is a kormányzást. De ami a kulcsfontosságú, hogy továbbra is polgári kormánya legyen ennek az országnak, és egyáltalán legyen kormánya, hiszen a másik oldalon nincs esély arra, hogy stabil, az ország érdekeit és a következő hónapok kihívásait kezelni képes kormány alakulhasson" - mondta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gulyás urnazárás után
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást