Kampányhírek percről percre

Infostart
2018. március 27. 09:50
Egyre jobban felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb keddi híreket.
2018.03.27. 22:24

Lázár: Orbán Viktor a jó választás

Magyarország vezetését végső soron egy emberre kell bízni április 8-án - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Székkutason, hozzátéve: biztos benne, hogy Orbán Viktor a jó választás. Lázár János a Csongrád megyei községben Fazekas Sándorral közösen tartott választási fórumon úgy fogalmazott, "akik velünk szemben állnak, nem képesek vezetni az országot, sőt, méltatlanok ennek a közösségnek a képviseletére". A politikus több mint kétszáz érdeklődő előtt felidézte, 1994 óta minden választás alkalmával világos volt, kik harcoltak az ország vezetéséért. Jelenleg azonban az embereknek fogalmuk sincs arról, mi a másik lehetőség - mondta.

2018.03.27. 22:22

Karácsony: vissza fogom hozni Magyarországra a békét

Ha a választók akaratából miniszterelnök leszek, az első dolgom az lesz, hogy visszahozzam Magyarországra a békét - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kedden Szekszárdon. Karácsony Gergely szerint a béke volt az első, amit Orbán Viktor elvett a magyar emberektől.

Az ellenzéki politikus a város piactéri közösségi házában rendezett választási fórumon azt mondta: "Orbán Viktor egy hangos, erőszakos kisebbséget képvisel, akik ellopták a nemzet vagyonát az elmúlt nyolc évben". Karácsony Gergely úgy fogalmazott, a félrevezetett embereknek megbocsátanak, de azoknak, "akik félrevezették őket, közben lopott pénzből kampányolnak, és (...) azt állítják, hogy a változást akarók a haza ellenségei, nem".

Akárhány óriásplakáton hirdetik, hogy el akarjuk bontani a határkerítést, nem igaz; akárhány sajtótájékoztatón mondják el, hogy be akarjuk telepíteni a menekülteket, nem támogatjuk a kötelező kvótát - jegyezte meg. Közölte azt is, hogy a Fidesz elmúlt napokban tett "tíz hamis állítása" miatt feljelentést tesznek. Az ellenzéki politikus azt mondta, programja egyszerű: "nem fognak lopni", az egészség mindenkinek jár, a jó iskolánál nincs fontosabb, az embereket megilleti a normális nyugdíj és a tisztességes fizetés. Ezeket azért nem lehet ma megvalósítani, mert "rossz emberek" kezében van a kormányzás - fogalmazott.

2018.03.27. 21:11

Gyurcsány: az elmúlt 28 év legfontosabb választása következik

Az elmúlt 28 év legfontosabb választása következik, mert jó időre eldől, hogy Magyarország visszakerül-e a történelem főutcájára vagy menetel a történelem zsákutcája felé - mondta a DK elnöke egy keddi budapesti lakossági fórumon.

2018.03.27. 19:19

Közvélemény-kutatók: stabil többséget szerezhet a Fidesz-KDNP

Közvélemény-kutatók szerint stabil, erős többséget szerezhet a Fidesz-KDNP az április 8-ai választáson. Az összesített adatok szerint a Fidesz-KDNP országos pártlistájára a választópolgárok 51 százalék szavazna, a Jobbikéra 17, az MSZP-Párbeszédére 14, a DK-éra 8, az LMP-ére pedig 7 százalék, ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás.

2018.03.27. 15:09

Megduplázná az oktatás támogatását az LMP

Az LMP nem diktatúráktól vagy féldiktatúráktól akar tanulni, hanem olyan országoktól, amelyek fejlődni tudtak - jelentette ki Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, miután konzultált Gustav Fridolin svéd oktatási miniszterrel.

Szél Bernadett kijelentette: az LMP programjában kap a legnagyobb hangsúlyt az oktatás, pártja világszínvonalú képzést biztosítana a fiataloknak. Ehhez megdupláznák a szektor forrásait, nagyobb szabadságot nyújtanának a tanároknak, és csökkentenék a diákok, de az oktatók terheit is. A kezdő tanárok bérét megháromszoroznák, a teljes bértömeget megdupláznák, és visszaadnák az iskolákat az önkormányzatoknak. A svéd tapasztalatokat is figyelembe véve növelnék a pedagógiai asszisztensek számát, jól működővé tennék az integrált oktatást, a hátrányos helyzetű térségekben pedig extra motivációt nyújtanának a pedagógusoknak bérek vagy szolgálati lakás formájában - sorolta. Pártja nemcsak az első, hanem a második és harmadik diploma megszerzését is ingyenessé tenné, de még a PhD fokozat elérését is - mondta.

Gustav Fridolin a svéd zöldpárt társelnökeként nagyra értékelte a pártja és az LMP közötti együttműködést.

2018.03.27. 14:46

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid lemondatásáért

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének lemondatásáért - közölte Párkányi Eszter, a szervezet szóvivője. Mint felidézte, a napokban kiderült, hogy a jobbikos politikus botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg.

2018.03.27. 13:16

Karácsony: át kell rendezni az adórendszert

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint át kell rendezni az adórendszert, a nettó bérszínvonal megőrzése mellett csökkenteni kell a munkáltatók foglalkoztatáshoz kapcsolódó adóterheit, továbbá az európai átlag szintjére kell emelni a társasági adót.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének klubrendezvényén elmondta azt is, helyre kell állítani a háromoldalú érdekegyeztetés rendszerét. Ennek keretében a munkavállalók, a munkaadók és a kormány együttműködésével hosszú távú gazdaság- és társadalomfejlesztési stratégiát alkotnának, amelynek része lenne egy béralku és egy olyan pálya kijelölése, amely felkészíti Magyarországot a technológiaváltásra, a negyedik ipari forradalomra. A stratégiában a családi, valamint a kis- és középvállalkozásoknak kiemelt jelentősége lenne - mondta. Szerinte azon dől el a magyar gazdaság jövője, hogyan tudják segíteni a családi vállalkozásokat.

2018.03.27. 13:16

Orbán Viktor: a magyar vállalkozások soha nem voltak olyan erősek, mint most

Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn, a PVC műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. telephelyberuházási projektjének avatóünnepségén.

2018.03.27. 12:56

Ónodi-Szűcs: Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában

Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában, ez a 2010 előtt rossz trendek megfordításának köszönhető - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

2018.03.27. 12:55

Tuzson: a Soros-hálózat már lakásokat keres a migránsok betelepítéséhez

Minden jel arra mutat, hogy a Soros-hálózat már lakásokat keres a migránsok betelepítéséhez - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár egy közérdekű adatkérésről szóló dokumentumot mutatott be, amelyben elmondása szerint a Helsinki Bizottság egyik munkatársa az üresen álló, állami tulajdonba került budapesti lakások listáját kérte ki. Tuzson Bence ugyanakkor kijelentette: a magyar kormány nem adja ki ezt a listát, és áll minden fajta bírósági eljárás elé.

2018.03.27. 12:45

Feljelentést tesz a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kéri, az önkormányzatok és az állami szervek őrizzék meg a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy a választás után kivizsgálhassák, kik rongálják az ellenzéki plakátokat.

Molnár Csaba alelnök azt mondta, hogy az utóbbi hetekben módszeresen és szervezetten rongálják az ellenzék plakátjait, ezért a DK feljelentést tesz az ügyben.

2018.03.27. 12:04

Nyílt levelet írtak Balog Zoltánnak

Daróczi Gábor, az MSZP-Párbeszéd árnyékkormány oktatási minisztere nyílt levélben fordul Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, amiért Mátészalkán több olyan állítást is tett, amelyek Daróczi szerint nem felelnek meg a valóságnak.

2018.03.27. 11:54

Orbán Viktor levelet írt Márki-Zay Péternek

A téma a hódmezővásárhelyi templomok felújítása.

2018.03.27. 09:46

Feljelentést tesz az Együtt

Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a hollókői vendégház építésére nyert 34 millió forintos uniós forrást sajtóhírek szerint Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő saját használatára építtette. Az Együtt hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz.