Nyitókép: Mikael Vaisanen/Getty Images

Barátja ölhette meg a korábban magyar klubokban is játszó szlovákiai kézilabdázót

Infostart / InfoRádió - Kiss Balázs (Pozsony)
2024. július 24. 08:10
Őrizetbe vette a szlovák rendőrség a felvidéki kézilabdázó, Simsik Cyntia barátját, aki ellen halálokozás és hullagyalázás ügyében indítottak eljárást. A korábban magyar klubokban is játszó 31 éves nő eltűnését múlt szerdán jelentették, holttestét egy műanyag zsákba csavarva találták meg.

Hétfő éjszaka egy nagymegyeri házban találták meg a 31 éves Simsik Cyntia holttestét. A szlovákiai magyar nő eltűnését múlt héten szerdán jelentette a családja. A paraméter hírportál azt írta, hogy Cyntia üzenetet írt édesapjának, amelyben az állt, hogy véget akar vetni az életének. Az édesapja viszont úgy véli, hogy nem a lánya írta az üzenetet.

Az apa az üzenet elolvasása után lánya nagymegyeri házához sietett, ott viszont csak a nő barátját találta meg. A férfi azt mondta, hogy Cyntia nincs ott, és közösen indultak a nő keresésére. A polgárőrség is csatlakozott a kereséshez, amely során az egész környéket alaposan átkutatták, de sehol sem találták a lányt.

Öt nappal azt eltűnés után a rendőrség közölte az édesapával, hogy megtalálták a lánya holttestét.

Abban a házban találták rá, melyben az apa legelőször is kereste. A nő holtteste műanyag zacskóval volt átcsavarva, Simsik Cyntia már legalább öt napja halott volt. A paraméter hírportálnak az édesapa elmondta, Cyntia barátja azt mondta a rendőröknek, hogy a nő felakasztotta magát. Amikor ezt észrevette, a férfi állítólag megijedt, a nő testét műanyag zsákba csavarta, majd a háznál lévő aknába rejtette, később pedig visszavitte a házba.

A hírportál értesülései szerint az üggyel a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrség nyomozója foglalkozik, aki a helyszínen elvégzett minden szükséges intézkedést az ügy dokumentálásához, illetve a jogi minősítés meghatározásához. Boncolást rendelt el a halál pontos okának megállapítása érdekében. A rendőrség azt írta, intenzíven vizsgálják, hogy hogyan vesztette életét a 31 éves Cyntia, és azt is, hogy milyen történések előzték meg a halálát.

A folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva azonban nem közöltek további információkat.

Kedden az Országos Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy a nyomozó halálokozás és hullagyalázás ügyében indított eljárást. Az ügyész beleegyezését követően a rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját.

Simsik Cyntia pályafutása alatt több kézilabdacsapatban is megfordult. Halálhírét a DVSC is megerősítette. Párkányban kezdett el játszani, majd tanulmányai miatt Budapestre került. Magyarországon több csapat – köztük a Szent István SE, a DVSC, a Dorog, a Haladás, a Csurgó és a Komárom mezét – öltötte magára, 371 mérkőzésen összesen 1730 gólt dobott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Barátja ölhette meg a magyar klubokban is játszó szlovákiai kézilabdázót
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást