INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

hiv

koronavírus

genetika

Nobel-díjas orvosprofesszor állítja, hogy ipari baleset terméke a koronavírus

Nobel-díjas orvosprofesszor állítja, hogy ipari baleset terméke a koronavírus

Genetikailag manipulálták és az AIDS-t okozó HIV-vírus szekvenciáit tartalmazza a mostani világjárványt okozó koronavírus. Ezt állítja egy Nobel-díjas francia orvosprofesszor, óriási vihart kavarva ezzel a francia tudományos és médiaberkekben.

A Luc Montagnier professzor nyilatkozatát követő órákban valóságos dühöngés tört ki a francia sajtóban. Ennek egyik oka az, hogy a tudós az elmúlt években többször is tudománytalannak minősített állásfoglalást tett, például egyes védőoltásokkal kapcsolatban, melyek miatt a francia tudományos közösség egy része marginalizálta, és a média nagy része is ellene fordult.

A mostani vihar azzal kezdődött, hogy a 2008-ban két másik társával együtt a HIV-vírus felfedezéséért orvosi Nobel-díjjal kitüntetett, ma 87 éves tudós néhány napja a „Doktor, miért?” című, orvosok által működtetett, egészségügyi kérdésekre szakosodott internetes portálnak telefonos interjút adott.

Ebben azt állította, hogy

a világjárványt okozó koronavírust eredetileg, nagy valószínűséggel, egy kínai laboratóriumban genetikailag manipulálták.

Szerinte máig ismeretlen kutatók valószínűleg AIDS-elleni védőoltáson dolgozhattak, amúgy feltehetően részben amerikai finanszírozással.

Az orvosprofesszor szerint valószínűsíthető, hogy az oltás hordozójának, azaz „vektorának” egy koronavírust használhattak, és e vírus RNS-ébe, azaz ribonukleinsavába, HIV-vírus szekvenciákat iktattak be. Erre a következtetésre jutottak kollégájával, a biomatematikus Jean-Claude Perezzel, akivel a vírus genomját közelről megvizsgálták.

A két tudós első körben hat HIV, illetve SIV, a HIV-hez közelálló, úgynevezett majom immundeficiencia-vírus „részletet” talált a jelenlegi koronavírus genomjában, de maláriavírus-szekvenciát is fölfedezték.

Luc Montagnier professzor az interjúban azt mondta, egy indiai kutatócsoport korábban megpróbált a fent említett adatokról beszámolni, de akkora nyomás alá kerültek, hogy munkájukat vissza kellett vonniuk.

A francia Nobel-díjas tudós szerint

a Covid-19 járványt előidéző vírus egy „ipari baleset” terméke lehet,

amely laboratóriumból kikerülve megfertőzte a világot. A koronavírusban található HIV-vírus szekvenciák szimmetrikus elrendezése szerinte emberi beavatkozásra utal.

„Amikor néhány hónapja az irániak lelőttek egy repülőgépet, elismerték, hogy tévedés történt. Ehhez hasonló módon a legjobb az lenne, ha a kínai vezetés megmondaná az igazat arról, hogy pontosan mi történt a vuhani laboratóriumban” – mondta Luc Montagnier. Majd hozzátette: már csak azért is, mert a tudományos igazságot nem lehet elhallgatni, az előbb-utóbb napvilágra fog kerülni.

A nyilatkozatot követően a francia sajtóban megszületett írások egyöntetűen cáfolták Montagnier és Perez megállapításait, olykor kifejezetten felháborodott hangon. A különböző lapok által megszólaltatott kutatók egybehangzóan azt hangsúlyozták, hogy egy nagyon rövid HIV-vírus szekvencia véletlenszerűen számos élő szervezetben fellelhető, az önmagában nem jelent semmit. E vélemények szerint

gyakorlatilag kizártnak tekinthető, hogy valakik a koronavírust genetikailag manipulálták volna.

A kérdés kapcsán talán a legkiegyensúlyozottabb anyagot produkáló Le Point liberális hetilap megkereste a vírus genomjának dekódolását elvégző Jean-Claude Perezt, szembesítve őt a többi tudós véleményével.

Még nincs vége

A biomatematikus azonban azt mondta, Luc Montagnier-vel közösen hamarosan egy újabb cikket tesznek közzé, melyben kimutatják, hogy az eddig azonosított hatnál több HIV és SIV szekvenciarészlet található a koronavírusban. „Egyeseket tökéletes pontossággal illesztettek egymás mellé” – fogalmazott Jean-Claude Perez.

Luc Montagnier szerint mivel emberi beavatkozásról van szó, a beillesztett szekvenciákat „interferáló sugárzással” lehetne megsemmisíteni. Hozzátéve, mivel a természet nem tolerál bármilyen molekuláris struktúrát, a módosított részek terjedés közben maguktól kikerülnek majd a vírusból, de addig sok ember fog még meghalni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Elképesztő dolgot állít egy Nobel-díjas orvosprofesszor az koronavírusról
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018