eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma
Elképesztő harcban a német milliárdosok

Elképesztő harcban a német milliárdosok

Az Aldi alapító, Karl Albrecht néhány évvel ezelőtti halála után egy másik német diszkont-hálózat, a Lidl tulajdonosa, Dieter Schwarz lett Németország leggazdagabb embere. Az első helyét azonban nem sokáig tudta megőrizni, mert Top 10-es sorrend gyakran változik.

Németországban a milliárdosok száma ugrásszerűen emelkedett a múlt évben. Legalábbis erre a megállapításra jut az amerikai Forbes német kistestvére, a Manager Magazin. Számuk tavaly elérte a 187-et, míg egy évvel korábban csak 169-en tartoztak a legalább egy milliárd euróval rendelkező németek körébe.

Az Aldi alapító halálát követően

a két diszkont hálózattal Lidl-lel és a Kauflanddal is büszkélkedő Dieter Schwarz nem sokáig élvezhette az első helyet,

mert megelőzte a  Reimann család, amely kávékereskedéssel tett szert 33 milliárd euróra, azaz csaknem 10 billió forintot is meghaladó vagyonra.

A második helyen, már a nácikkal is kollaboráló Quandt család áll, ugyanis övék a BMW autógyár részvényeinek több mint a fele. Őket a 79 éves újgazdag Dieter Schwarz követi, akinek a vagyonát jelenleg 22 milliárd euróra, tehát csaknem 7 billió forintra becsüli a Manager Magazin. Az Aldi alapítójának halálát követően az amerikai Forbes szerint tulajdonában csak 15 milliárd euró volt, azaz néhány év alatt további 7 milliárd euróval gyarapította vagyonát.

A lista harmadik helyét azonban meg kell ossza a gépkocsi-alkatrészek beszállításával meggazdagodott Maria-Elisabeth Schefflerrel,

aki ugyanekkora összeg felett rendelkezik. A negyedik helyen az Aldi diszkonthálózat örököse szerepel, 21 milliárd euróval, míg a 10 leggazdagabb között a sereghajtó szerepét a szerszámgépgyártással nemzetközi hírnevet és vagyont szerzett Würth család tölti be.

Természetesen az óriási vagyonok után hatalmas örökösödési adót ír elő a törvény, amit a leszármazottak leginkább alapítványok létrehozásával kerülnek meg. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×