eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nagy-Britanniában kampányol Soros György

Nagy-Britanniában kampányol Soros György

A Brexit ellen kampányol Soros György az Egyesült Királyságban. A kilépés megakadályozására néhány angol milliomossal és baloldali közéleti személyiséggel próbál szövetkezni, akiket vacsorára hívott össze londoni házába.

A brit népszavazás szoros eredménnyel, de végtére azt nyilvánította ki, hogy a britek kilépnének az Európai Unióból, mert az túlságosan beavatkozik például az igazságszolgáltatás független gyakorlásába. Soros György azonban az egységes Európa gondolatának a híve, és a jelenlegi bizonytalanságot kihasználva, kész dollármilliókat invesztálni a britek uniós tagságának megőrzése érdekében. Ha kell, más Brexit-ellenzőket összefogva, megbuktatja Theresa May-t és kormányát.

A brit Brexit-ellenzők Best of Britain elnevezéssel szervezkednek, ennek a vezetőit látta vendégül Soros György vacsorán London legdivatosabb városnegyedében, Chelsea-ben lévő házában. Haladék nélkül hirdetéskampányt finanszíroznak abból a célból, hogy a Brexitről legyen újabb népszavazás Nagy-Britanniában. Hátha a kilépés körüli, részben Brüsszel által mesterségesen keltett káoszt megtapasztalva, másodszorra a bennmaradás mellett voksol a nép.

A kiírásról csak a parlament dönthet, de ott már erősen mozgolódnak a Brexit ellenzői. A Soros és társai által indítandó kampánynak az lesz az üzenete, hogy még nem késő leállítani a kilépést, amelynek levezénylését az eredeti népszavazás után Theresa May vállalta.

Sorosék tömeggyűléseket terveznek, és a fiatalok megnyerése céljából pop-koncerteket rendeznének. A hétfői vacsorán díszvendégként Lord Malloch-Brown volt szocialista miniszter, a Best of Britain mozgalom elnöke jelent meg. Úgy hírlik, tárgyaltak a kampány és a rendezvények finanszírozásáról, Soros György a nyílt társadalom mozgalma nevében máris adott 400 ezer fontot, de a Daily Telegraph napilap úgy értesült, hogy a vacsora résztvevői egyelőre nem ígértek pénzbeli hozzájárulást az amerikai milliárdos angliai kezdeményezéséhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×