eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma
Újfajta szempontok az utazásoknál

Újfajta szempontok az utazásoknál

Karácsony táján a németek egy része útra kel, részben családlátogatásra, részben pedig síelni indul, vagy napsütésre vágyva, valamelyik jóval délebbre fekvő országban tölti téli szabadságát. Azonban, mint a fogyasztói szokásokat elemző intézet nürnbergi központja nyilvánosságra hozta, a nemzetközi terrorfenyegetés erősen visszariasztja a németeket is az utazásoktól és csupán öt országról tételeik fel, hogy teljes biztonságot nyújt.

A tartós napsütést, a tiszta vizű strandot, vagy a biztos síelési lehetőségeket egyre inkább háttérbe szorítja a németek számára a biztonság kérdése. Legalábbis erre utal a nürnbergi fogyasztói szokások elemzésére szakosodott GfK intézet most közzétett tanulmánya, amelyet egy nemrég végzett nagyszabású közvélemény-kutatásra alapítva fogalmaztak meg.

A németek elsősorban saját hazájukban érzik a leginkább biztonságban magukat, mert úgy vélik, a hatóságok mindent megtesznek a terrorveszély elhárítására. Biztonságosnak tartják Ausztriát, Svájcot, sőt Olaszországot és a skandináv államokat is.

A válaszadók csaknem fele vélte úgy, hogy a németek korábban egyik leginkább közkedvelt nyaralási célja, Spanyolország, még nagyjából elegendő biztonságot nyújt, noha Katalónia elszakadási kísérlete, valamint a Mallorca szigetén bevezetett turistaadó erősen csökkenti az egykori csábítást.

Noha néhány éve még tömegesen látogatták a törökországi, egyiptomi vagy tunéziai üdülőhelyeket, ma már az utazni vágyók alig öt százaléka állította, hogy ezekben az országokban is biztonságban érzi magát. A németek a leginkább veszélyesnek Ukrajnát, Mexikót, Oroszországot és Kínát tartják.

A GfK intézet szóvivője azonban elmondta azt is, hogy a felmérés során figyelmet szenteltek a válaszadók műveltségére is, így megállapították, hogy a kevésbé olvasott turistákat kimondottan elriasztják valamelyik ország felkeresésétől a bulvárlapok erőszakcselekményekről szóló, szenzációhajhász jelentései.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×