eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vadászgépek robajának hitték a robbanást - képgaléria az ausztriai tűzről

Vadászgépek robajának hitték a robbanást - képgaléria az ausztriai tűzről

Az ausztriai robbanás helyszínétől harminc kilométerre hallatszott a detonáció, és Pozsonyból is látszott a hatalmas lángoszlop.

Robbanás történt kedd reggel a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában, egy ember meghalt, 18-an megsérültek. A Baumgarten an der March településen található terminál közel van a szlovák határhoz, Pozsonytól mintegy 30 kilométerre észak-nyugatra található, a gázrobbanás helyszínén felcsapó lángokat a szlovák fővárosból is látni lehetett.

A robbanásról először az osztrák rendőrség tájékoztatott. Felhívták a környéken élők figyelmét, hogy ne közelítsék meg a robbanás helyszínét, és a helyi szervek utasításainak megfelelően cselekedjenek. A kiérkező mentőegységek azonnal igyekeztek megakadályozni egy esetleges újabb robbanás lehetőségét. Az osztrák rendőrség Twitter-üzenetben tette közzé, hogy a robbanásnak technikai okai voltak.

Az osztrák ORF televízió rendőrségi hírforrásokra hivatkozva közölte, hogy a helyszínen egy ember életét vesztette, 18-an pedig megsebesültek, ám egyikük sincs életveszélyben. Később az osztrák vöröskereszt úgy pontosított, hogy egy súlyos és 17 könnyebb sérültje van a balesetnek.

A robbanást a Pozsonyhoz tartozó Dévényújfaluból és a közeli Stomfáról is észlelték a lakosok. Dárius Krajčír dévényújfalui városi szóvivő az akatuality.sk portálnak arról számolt be, hogy az irodában tartózkodtak, amikor a hivatal épülete egyszer csak megremegett. Először azt hitték, úthenger vonul el előttük az utcán, akkora volt a robaj, ám az emeletről kinézve észrevették a több méteres lángokat Ausztria irányában. Egy másik helybéli azt hitte,

vadászgépek repülnek el felette, akkora volt a zaj,

amit mintegy 30 kilométeres távolságból is hallani lehetett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×