eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Német kampányguruval erősít az MSZP

Német kampányguruval erősít az MSZP

Az MSZP elnöke hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy hamarosan új kampánytanácsadó segíti a választási felkészülésre a pártot. Az elmúlt időszakban az illető már itt volt Budapesten, egyeztetett Molnár Gyulával, s hamarosan meg is állapodnak. Jól értesült források szerint a berlini Heiko Kretschmer lesz az MSZP kampánytanácsadója.

A berlini kormánynegyedben nemcsak minisztériumok és diplomáciai képviseletek találhatók, hanem a színfalak mögött folyó lobbizásban élen járó tanácsadók elegáns irodái is. A Potsdamer Platz közelében működik a Politikai Tanácsadás Német Társaságának központja, amelyet beavatottak csak Degepolként emlegetnek.

Német kampányguruval erősít az MSZP

A társaság alapítója és vezetője az 1967 júliusában született, és igencsak megnyerő modorú, magas, divatosan őszes hajú, angolul is kiválóan társalgó Heiko Kretschmer. Könnyen áttekinthető weboldalán szolgálatait ugyanúgy felkínálja politikusok, pártok, mint kormányoktól független szervezetek számára.

Az egyre inkább terjedő lobbizás átláthatóságának egyik zászlóvivőjeként a német törvényhozás választási ellenőrző és ügyrendi bizottsága előtt határozottan síkra szállt az új foglalkozási ágban tevékenykedők regisztrálása mellett. Erre Heiko Kretschmer szerint azért van égető szükség, mert az emberek kezdik elveszteni bizalmukat a parlamenti döntések tisztaságában, tehát nyilvánosságra kell hozni, hogy érdekvédő csoportok megbízásából kik és milyen témában keresnek meg politikusokat, valamint képviselőket, és erre a médiát tartja a legalkalmasabb eszköznek.

A törvényhozási bizottság előtt Heiko Kretschmer hangsúlyozta azt is, hogy a lobbizás csak akkor lehet eredményes, ha a megbízó és a nyilvánosság érdekei egybeesnek, ami ugyanúgy érvényes a gazdasági életre, mint a napi politikára. Ebben alighanem a mérsékelt baloldalhoz áll közel, legalábbis erre utal, hogy nemrég hosszabb fejtegetésben elemezte a Szociáldemokrata Párt gyászos szereplését a szeptemberi választáson, és úgy vélte, hogy

a kampány során igencsak felhígított célokkal próbálta megnyerni a szavazópolgárok támogatását.

A német tanácsadó azonban nem riad vissza a nemzetközi politikától sem, így nemrég feltűnést keltő cikkben hívta fel a figyelmet Kína és Oroszország azon törekvésére, hogy a média segítségével igyekezzék meggyőzni a nyugati közvélemény minél szélesebb rétegét politikai, valamint gazdasági céljaik előnyeiről.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×