Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pénzt küldött barátnőjének a Las Vegas-i mészáros

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kezd kirajzolódni, milyen alaposan tervezte meg az elkövető a példátlan Las Vegas-i vérengzést. A hatóságok kihallgatják az elkövető barátnőjét, aki nemrég visszatért az Egyesült Államokba. A mészárlás előtt a gyilkos, Stephen Paddock 100 ezer dollárt utalt át barátnőjének a Fülöp-szigetekre.

Úgy tűnik, különös alapossággal tervezte meg szörnyű tettét a Las Vegas-ban többtucat embert lemészárló amerikai nyugdíjas.

Kiderült, hogy Stephen Paddock a lövöldözés előtt 100 ezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre utazott barátnőjének. A nyomozók egyelőre nem akarták kommentálni a hírt.

A Fülöp-szigetek nyomozó hatósága ugyanakkor megerősítette a tranzakció tényét.

Nick Suarez, a hatóság vezetője azt mondta, hogy az amerikai testvérszervezet, az FBI segítséget kért tőlük, hogy felkutassák Paddock barátnőjét.

A nőt, Marilou Danley-t

„a hatóságok számára fontos személynek”,

de nem gyanúsítottnak nevezték. Mostanra visszatért az Egyesült Államokba és kihallgatják a nyomozók.

Joseph Lombardo, a Las Vegas-i Clark megye seriffje azt mondta, hogy kapcsolatban állnak a nővel, és további információkra számítanak tőle.

Danley szeptemberben érkezett a távol-keleti országba, és a múlt héten kapta meg a pénzt.

A rendőrök közben újabb részleteket árultak el a tervezett tömeggyilkosságról. Ezek szerint eddig

47 lőfegyvert találtak három különböző helyszínen,

köztük abban a szállodai szobában, ahonnan Paddock halálos tüzet zúdított egy county fesztivál nézőire.

A fegyverek közül 12 darab volt úgy módosítva, hogy automata gépfegyverekhez hasonló módon tudjon tüzelni. A hatóságok szerint a gyilkos legálisan jutott hozzá a fegyverekhez és azokat négy államban, Nevadában, Utahban, Kaliforniában és Texasban vásárolta.

A rendőrök azt is megerősítették, hogy Paddock több kamerát is felszerelt a szállodai szobában, kettőt a folyósóra tett ki és egyet az ajtón található nyílásra.

Ez arra utal, hogy aprólékos módon tervezte meg tettét. „Eléggé biztos vagyok benne, hogy mindent alaposan mérlegelt, ami nagyon aggasztó” – mondta a seriff.

Mindezek ellenére Paddock indítékai még mindig ismeretlenek.

„Lehet, hogy radikalizálták, csak nem tudunk róla.

Meg kell találnunk a forrást” – tette hozzá a rendőrfőnök.

A hatóságok közben méltatták és hősiesnek nevezték azokat az állampolgárokat, akik elsősegélyt nyújtottak és segítettek a sebesülteket kórházba vinni.