Félmilliárd forintot kap sajtóépítésre az MKP

Infostart
2017. június 28. 16:11
Félmilliárd forintból építhet Szlovákiában sajtóhálózatot a Magyar Közösség Pártja. Menyhárt József pártelnök tájékoztatása szerint a párt alulról építkezve, egy regionális, erős sajtót próbál létrehozni, amelynek lesz nyomtatott és online változata is.

A soron következő őszi megyei választások hajrájában a média megerősítése nagyon fontos – vallják az MKP-ban. Menyhárt József pártelnök bejelentette: másfél hete a magyar kormány részéről döntés született, melynek értelmében félmilliárd forintot kap az MKP médiastratégiájának kidolgozására és beindítására a következő fél évben.

„Másfél héttel ezelőtt kormánydöntés született Magyarország kormánya részéről, melynek értelmében egy félmilliárdos csomaggal indulunk neki ennek a fél évnek. Ezt a csomagot reményeim szerint egy olyan alap kezeli majd, amely kikezdhetetlen, és amely erővel képviseli azt a szemléletet, melyet a magyar közösség fontosnak tart” – hangsúlyozta Menyhárt József.

A pártelnök azt mondja, nem pártsajtót akar létrehozni a magyar kormánytól kapott pénzből. Azt azonban egyelőre nem fejtette ki, hogy konkrétan mire fogják felhasználni a Magyarországról érkező támogatást, és azt sem árulta el, mely már létező lapokhoz jut a pénzből, illetve milyen új lapok jelenhetnek meg a felvidéki médiapiacon.

Menyhárt József nem tartja aggályosnak, ha egy párt szerez pénzt a médiára, mert – mint mondja – ettől még nem csorbul feltétlenül a sajtó szabadsága. A párt által szorgalmazott regionális sajtóhálózat elsősorban a kistérségek problémáival foglalkozna, és adna nekik megszólalási lehetőséget nyomtatott, illetve elektronikus formában.

Korábban már több felvidéki sajtótermék is kapott magyarországi támogatást, ezek elsősorban az MKP-hoz közel álló online portálok, mint például a felvidek.ma, a hirek.sk. Az előbbit a Szövetség a Közös Célokért működteti, az utóbbi pedig a Bethlen Gábor Alapon keresztül jutott több tízmillió forintnyi támogatáshoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Félmilliárd forintot kap sajtóépítésre az MKP
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást