eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Van, ahol a családok negyedének nem futja nyaralásra

Van, ahol a családok negyedének nem futja nyaralásra

Szlovákiában a családok negyede a kedvezőtlen anyagi helyzete miatt még csak kisebb üdülést sem engedhet meg magának idén. Azok között is látványos különbségek vannak, akik nem otthon töltik a vakációt.

A Home Credit áruhitelező és a Stem/Mark piackutató társaság által végzett felmérésből kiderült, hogy tíz szlovákiai család közül hét ma már

elképzelhetetlennek tartja a nyári vakációt kirándulás nélkül.

A lakosság egy része a többnapos kirándulást már évente többször is megengedheti magának, minden negyedik család ugyanakkor a szerény anyagi helyzete miatt egy rövidebb hazai kiruccanásra is képtelen félretenni.

Roman Müller, a Home Credit menedzsere szerint látványos különbségek mutatkoznak azok közt a családok közt is, amelyek megengedhetik maguknak az utazást. A családok ötöde egy személyre számítva évente 200 és 400 euró közötti összeget, a fele nagyjából 600 eurót költhet a nyaralásra. Kétezer eurónyi összeget a megkérdezettek négy százaléka, 4 ezer eurónyit csupán egy százaléka költ évente utazásra. Hitelből csak a lakosság elenyésző hányada finanszírozza a kirándulást, a felmérésben résztvevők 70 százaléka megtakarított pénzből állja a nyaralás költségeit. A többség azt vallja, hogy

ha nincs rá pénze, akkor nem utazik sehová, és inkább otthon marad.

A szlovák átlag 200 és 400 euró közötti költőpénzzel indul útnak, ha több napos kirándulásra megy, a lakosság ötödénél azonban ez az összeg elérheti a 800 eurót is.

A felmérésből az is kiderült, hogy a belföldi nyaralók számának növekedése az elmúlt időszakban inkább csak a családok anyagi helyzetével magyarázható. A megkérdezettek csaknem háromnegyede vallotta be, hogy ha az anyagi helyzete ezt megengedi, inkább a külföldi, lehetőleg tengerparti nyaralást választja.

Van, ahol a családok negyedének nem futja nyaralásra

Az időtartamot tekintve a tíz napnál hosszabb üdülések a legfelkapottabbak, all inclusive ellátással. Az elszállásolást tekintve a nyaralók nagyjából fele választja a szállodát, a másik fele szívesen tölti az éjszakát apartmanban, bungalóban vagy kempingben. Roman Müller arról is tájékoztatott, hogy a lakosság egyre nagyobb hányada függetleníti magát az utazási irodáktól, mert felismerte, hogy az interneten bármit el tud intézni, jóval kedvezőbb áron, mint ha szervezett utazást rendelne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×