Trump a német turistákat is távol tartja Amerikától

Infostart
2017. február 28. 16:35
A beutazással kapcsolatos új amerikai szigorítások visszavetették az Egyesült Államokba irányuló idegenforgalmat is. Kiváltképpen a németek gondolják meg magukat egyre nagyobb számban, hogy Donald Trump országában akarják-e eltölteni szabadságukat. Csaknem 20 százalékkal esett vissza az Egyesült Államokba irányuló német turizmus az új elnök hivatalba lépése óta.

Két évvel ezelőtt közel két és fél millió német töltötte szabadságát az Egyesült Államokban. Az egyik legtekintélyesebb német turisztikai magazin most felmérést készített arról, hogy befolyásolja-e az Amerikába irányuló német idegenforgalmat Donald Trump elnök politikája.

Az Egyesült Államok iránt érdeklődő németek körében minden második válaszadó úgy vélte, hogy az új elnök hivatalba lépése óta olyan légkör alakult ki Washingtonban, aminek hatására egyelőre szó sem lehet amerikai utazásról.

A legtöbben azzal érveltek, hogy még közvetve sem akarják anyagilag támogatni a Fehér Ház jelenlegi irányvonalát.

Ezt a hozzáállást megerősítik az utazási irodák is. Az Egyesült Államokba induló repülőjáratokra

az év eleje óta 20 százalékkal estek vissza a helyfoglalások.

A turisztikai magazin azonban megjegyzi azt is, hogy az igencsak jelentős visszaesésben némi szerepet játszik a dollár euróhoz viszonyított árfolyamának emelkedése, azaz, hogy az amerikai utakat – a múlt évhez viszonyítva – valamelyest drágultak.

Az amerikai idegenforgalomra szakosodott hamburgi Canusa nevű utazási iroda vezetője, Johannes Finke óvatos derűlátással mégis úgy vélte, hogy akik korábban rendszeresen az Egyesült Államokban töltötték szabadságukat, most egyre nagyobb mértékben érdeklődnek a földrész északabbra fekvő országa, Kanada iránt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Trump a német turistákat is távol tartja Amerikától
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást